Tudományosan mitől lehet a ébredés után is átélni egy
álom utóhatását?
Figyelt kérdés
Álmomban késsel harcoltam egy férfival, aki végül megvágta a kezem, ezek után nemsokára felébredtem, és azt vettem észre hogy ugyanott ahol álmomban megvágtak, tovább fáj a seb, rendesen éreztem meddig tart. Végül egy perc múlva elmúlt. Van ennek tudományos magyarázata?
2014. júl. 11. 11:29
1/7 anonim válasza:
Túl életszerű volt az álmod. Sokan vagyunk így, hogy ébredés után az álom hatása, hangulata még tart egy ideig. Ennyi.
2014. júl. 11. 11:44
2/7 anonim válasza:
Pszichológiai ok (fantomfájdalom az álom élénksége miatt).
Egyéb esetben azt mondanám kémiai anyagok ennyi idő alatt bomlanak le a vérben, de a te esetedben inkább a fenti.
2014. júl. 11. 12:12
3/7 anonim válasza:
Lenne, de azt a tudomány soha nem fogja az orrunkra kötni.
Hasonló történt velem is : azt álmodtam hogy átúsztam a Dunát HOSSZÁBAN (!!!!), s mire felkeltem éreztem hogy fáj a karom. A pláne az egészben az, hogy előtte való napokban nem erőltette meg a karom, elalvástól meg tudom milyen fájdalmam lesz. Evickélni nem evickélhettem mert anyám megébredt volna rá, de nem ébredt (bármely apró hangra megébred, s ha kapálóztam volna biztos leverek valamit vagy az ágyról : párna, plüss, telefon stb vagy a polcról).
Azt mondják hogy mikor álmodunk elvileg egy párhuzamos univerzumban éljük meg az álmunkat, a másik énünket.
Na ezt a tudomány mégis hogy bizonyitsa neked? :)))
2014. júl. 11. 12:45
4/7 anonim válasza:
Én képes vagyok áttérni a párhuzamos síkra, és igen, ami sebesülést ott elszenved a másik énem, azt én is megkapom habár csak minimális szinten.
2014. júl. 11. 13:38
5/7 anonim válasza:
Az álom mindig okoz valamilyen placebo-t, az pedig egy megmagyarázhatatlan, idönként különös eredményeket mutató hatás az emberi testre.
2014. júl. 11. 14:57
6/7 A kérdező kommentje:
Huhh, ahogy látom, elég eltérő vélemények léteznek erre a témakörre. Nekem is volt néhány furcsa álommal kapcsolatos másik tapasztalatom ezen kívül. Nemrég álmomban a bibliát olvastam, és végülis ébredés után csak annyi maradt meg a homályos részletekből, hogy az egyik lapra rá volt firkantva hogy "Carpe diem" és álmomban is azon gondolkoztam hogy mit jelenthet, hát még amikor felébredtem... Nemrég kezdtem el latint tanulni, de emlékezetem szerint sosem tanultuk konkrétan ezt, és nem is tudtam hogy mit jelent, így hát utána néztem még aznap. Gondolom rajtam kívül szinte mindenki tudja hogy latin mondatról van szó, ami annyit jelent ragadd meg a napot, élj a mának stb. És ez pontosan abban az időben álmodtam amikor mindig halasztgattam mindent és mindenkit. Lehet hogy mégiscsak benne volt az agyam zegzugos sarkában a jelentésével együtt, és felszínre tört az éjszaka, vagy más történt, sosem tudom meg. :) De jól jött...
2014. júl. 11. 15:52
7/7 A kérdező kommentje:
Egyébként ez a másik síkon mozgás elég érdekes és mégis félelmetes feltevés... Habár sokszor nagyon valóságos ahogy az álmaimban mozgok, gondolok itt arra hogy sokszor tudatosan álmodok, az álmomban emlékszem tisztán a múltamra.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!