Már többször álmodtam azt, hogy kiesett az egyik fogamból a tömés (mindig ugyanabból). Mit jelenthet ez?
Figyelt kérdés
2014. febr. 6. 21:34
1/7 anonim válasza:
Azt, hogy mélyen alszol és jó alvó vagy. Valakinek nehezen megy és akár órákig fetrengenek álmatlanul az ágyukban mire legalább elszundítanak. Örülj neki, hogy kitudod pihenni magad.
2/7 anonim válasza:
Kedves első kommentelő! Sajnos ki kell hogy ábrándítsalak! Az, hogy valaki rendszeresen álmodik, egyáltalán nem jelenti azt,hogy mélyen alszik (legalábbis szerintem). Én szinte minden éjjel álmodom, és olyankor legalább 2-3 félét, reggelre pedig sajna jobban elfáradok, mint mikor lefeküdtem :(
3/7 anonim válasza:
Aki mélyen alszik az nem álmodik, ha nem álmodsz akkor kipihentebb vagy,ha ebben nem vagy biztos akkor figyeld meg magadon ha egyszer rosszat álmodsz akkor fáradtabb leszel reggel.
4/7 anonim válasza:
ha van a fogadban tomes akkor valoszinuleg azt hogy aggodsz amiatt hogy ki fog esni. :)
5/7 anonim válasza:
Mindenki (majdnem mindenki) álmodik minden éjjel, csak nem mindig emlékszik rá. Az álmodás a REM-alvás közben történik, ami nélkül nem igazán pihentető, mondhatni hatástalan az alvás.
6/7 lcadam válasza:
Az álom valószínűleg egy "agytakarítási" funkció. Egyes agyterületek kikapcsolnak, mások aktiválódnak, egyes funkciók gyengülnek, mások erősödnek. Eközben a külső és belső ingerek továbbra is eljutnak az agyba.
Belső ingerek pld.: a nap folyamán felgyűlt benyomások újra értékelése, külső ingerek a környezetből származó érzékelések (hang, hő, stb.).
Ennyit igen röviden az álommunkáról.
Konkrét esetedben meglehet, hogy foglakoztat a fogaid állapota, de éber állapotodban ez nem tudatosul. Az is lehet, hogy kezd romlani a fogad, de olyan kezdeti állapotban, hogy a nap közben egyéb hatások ezt szintén elmossák. Álomban ez felerősödik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!