Miért álmodik az ember olyanról ami soha nem történt meg vele?
Az ember nem csak olyan dolgokat álmodik, ami már megtörtént vele. Van egy rakás építőkocka (események, arcok, helyek, tárgyak, szituációk, érzések), amiket lehet, hogy csak filmen látott, vagy az utcán másokkal esett meg, rokonságban hallotta, stb. (Nem pont a megerőszakolásra gondolok, hanem bármire.) Ezekből épül fel az álom, általában attól függően, hogy ez milyen hatást vált ki belőlünk.
Ha mindig erőszakról álmodik, az valószínűleg valami problémára utal, de kicsi az esélye, hogy bármi köze van a konkrét megerőszakoláshoz. Inkább valami más lelki sérülés, sérelem, félelem, stressz, stb.
"Rémálomként élte meg?"
Ez egy jó kérdés. Sőt, nagyrészt ettől függ, hogy miért álmodik ilyeneket.
Van egy olyan vélemény is, hogy időnyomos (=múltbéli vagy jövőbéli) események.
Olyan vélemény is van, hogy az időnyom akár évmilliárdos hosszúságú is lehet.
Nem tudom, hogy mennyire kell mindezt komolyan vennük, de vannak erre mutató vélemények.
Válasz mindenkinek!
Nem én vagyok az álmodó. Valóban nem tudhatok mindent róla. De annyit tudok, hogy soha nem élt át ilyet. Legalább is hiába kutakodik az emlékei között nem tud magának sem magyarázatot adni. Hát majd meglátjuk ... azt mondta elmegy valami lélekbúvárhoz. Hátha felszínre hoznak valamit.
Köszönöm szépen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!