Miért álmodok már 16 éve a régi szerelmemmel?
Többgyermekes boldog családanya vagyok.
Már ijesztőnek érzem azt, hogy 16 éve az első szerelmemmel álmodom. Igaz a férjemen kívül ő volt az egyetlen, akibe szerelmes voltam. A kapcsolatunkat lezártuk, nem vesztünk össze. Már jónéhány éve egyáltalán nem halottam róla, mikor szinte minden nap álmodtam vele. Akkor fel is keresett egy közösségi oldalon. Váltottunk néhány levelet, majd ő eltűnt. Most ismét gyakran álmodok vele. Minimum hetente, és ez már számomra ijesztő. Mi lehet az oka?
jó a kérdés,
bár szerintem ez elsősorban nem az "ezotéria-álomfejtés" rovatba való,
(bár ide is lehet tenni, és meg lehet indokolni)
de szerintem jobban passzolna
az "emberek" vagy a "szerelem-szexualitás" rovatba .
a nő (a női agy) ilyen: az első szerelmét nem felejti el,
még nyolcvan-kilencven évesen is arra gondol.
függetlenül attól hogy a lezárás kellemes vagy kellemetlen volt.
A fejletlen ego önazonosító funkcióinak hiányosságai visszaprojektálnak az első nagy szerelemmel való szakítás traumájába. Az első szexuális partnerrel való mély lelki kapcsolat feldolgozatlansága lappangó, frekventáltan előforduló neurotikus hajlamokban fejeződik ki, melynek centrális témája az identitás és a tudattalan tartalmak erőteljes kollíziója.
A tudat két elkülönült szintjén jelenlévő, egymással ellentétes érdekű folyamatok hiszterikusan kompenzatív jelleggel csúcsosodnak ki. Az ösztönszerű válaszreackió, mely e két világ találkozásánál megfigyelhető analógiába állítható Lamasszu szimbolumával, amely egy Lilith figuraként az elnyomott libidót erősíteni hivatandó, a lekötött feminin energiákat felszabadító archaikus szimbólumként nyilvánul meg.
Az álmodó a személyes mitológiájában az áldozat szerepét eljátszó, ám ambícióiban azon túlmutató személyiség jegyeit hordozza.
Prognózis: inkoheratív viszkózus, indukált doxazma
Dr. Györkesi Gergely
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!