Miért álmodok mindig tükrökkel?
Valamilyen oknál fogva, bármit is álmodok tükrök, ablakok mindig vannak benne, vagy összetört, vagy olyan, hogy csak később törik össze, de nagy ritkasággal üvegszilánkok is vannak.
Két hónapja leírom azokat a dolgokat, amiket álmodok, legalábbis amik részletesebben maradnak meg.
Erre egy példa:
Azt álmodtam, hogy egy könyvtárban vagyok, de ez a könyvtár elhagyatott volt, legalábbis nagyon régi. A könyvek hevertek a földön, az ablakok betörve. Elkezdtem járkálni fel-alá a könyvtárban, s a végén találtam egy ajtót, ami mögött egy alagút rendszer volt. Végig mentem az alagúton, és azt hiszem, egy templomba lyukadtam ki, vagy nem tudom, csak egy hatalmas rózsaablakra emlékszem, amit egy függöny eltakart. Kinéztem a rózsaablakon, majd épp vissza akartam fordulni, és a rózsaalak üvege eltűnt. Csak a kerete maradt ott. Majd a függönyök az ablakot eltakarva megmozdultak, és mikor visszahúzódtak, az ablak keretében, egy nő ült, hófehér hálóingben, barna hosszú haja volt, hófehér bőre majd rám mosolygott. Újra a függönyök megmozdultak, de most a nőnek a hófehér hálóinge véres volt, és sírt.
Visszafordultam, nem törődtem vele. Majd egy férfi ment el mellettem, egy pisztollyal a kezében, gonoszul rám mosolygott, és tovább ment, a nő felé.
Innentől olyan volt mintha az álmom összeomlott volna... A szőnyeg elkezdett mozogni, de nem szabályosan, olyan volt mint egy játék, ha "laggol", vagy szaggatna. Ilyenkor jöttem rá, hogy álom, vagy is nem, mivel... Bonyolult, mivel az álmom tudta, hogy álmodom, de én úgy igazából nem tudtam... tehát nem fordítottam túl sok figyelmet a nő sorsára. A folyosó végében az ajtó, ahonnan kijött a férfi, hirtelen eltűnt. És hiába próbáltam "megteremteni" nem tudtam. Tehát kénytelen voltam a nőhöz vissza menni. Tudtam, hogy a nő halott lesz, és a férfi megakar majd ölni, de NEM így lett. A férfi meghalt, hófehér öltönyben láttam akkor, de a nőt, feketében, a kezében a pisztollyal. De a szobába ilyen bezárt ablakok, olyanok mint a középkorban, amin nem lehet átlátni, olyan ablakok teremtek hirtelen, majd ahogy a nő elkezdett felém jönni, összetörtek. A nő hozzám lépett és megcsókolt(?).
Ezután, a nő hátralépett, és a pisztolyt felém tartva, azt mondta: "Azzal válok el tőled, mint tőle", és lelőtt.
Miért álmodok ablakokkal, üvegekkel, tükrökkel? Milyen szerepük van egy álomban?
Én évekig foglalkoztam az álmaimmal. Nem tudom mit jelent ez az álom de leírom a benyomásaimat.
Az alagúton keresztül megtalálod a templomot, ez azt jelenti, hogy a személyiséged egy rejtettebb részébe jutottál.
Ami a templomba történik olyan mintha ezen a ponton elakadtál volna és nem tudnál tovább lépni. Valamit nem vagy hajlandó tudomásul venni.
A férfi a pisztollyal te vagy, te ölöd meg a nőt azzal, hogy nem foglalkozol vele. Kérlek olvas utána, mit jelent Jung Anima fogalma ez fontos lehet.
A nő azt akarja, hogy egyesülj vele. Ez azt jelentheti, hogy a személyiségfejlődésed során eljutottál arra a pontra amikor az érzelmeidnek, intuícióidnak teret kéne engedned, valamilyen formában. Lehet, hogy a sok tükör is azt jelenti, hogy nézz szembe magaddal.
Az Anima gyakran a férfi belső vezetője a tudattalan feltárásában. Ő okosabb a lelkivilágunkat illetően, mint mi magunk, többet tud rólunk mint mi. Ha ébren gondolkozol az álmaidon az egod párbeszédet fojtat az animával.
Az álmod olyan mintha a tudat helytelen beállítottsága miatt figyelmen kívül hagynád az animát. Talán túlságosan férfiésszel közelíted meg az álmaid, mereven, racionálisan.
Én sokat olvastam Jungot amikor az álmaimmal foglalkoztam. Bátran olvasd el ha érdekel az álom világod.
"A kollektív tudattalan archetípusairól"- ra kattintasz és kicsit tekersz lefelé megtalálod az animát. Kiemelnáék egy részt:
"Sem az árnyék, sem az anima esetében nem elég, ha ismerjük ezeket a fogalmakat és el-elgondolkodunk róluk. Az archetípusok élménykomplexumok, amelyek sorsszerűen lépnek akcióba, tevékenységük pedig legszemélyesebb életünkben kezdődik. Akkor aztán már nem istennőként lép elénk az anima, hanem netalán legszemélyesebb félreértésünkként vagy legragyogóbb merészségünkként."
Javaslom olvasd el az egész írást. Mert ezt komplex egészként lehet csak tekinteni.
Köszönöm a választ, 13:36-s, ment a zöld pacsi.
Utolsó, ezt most ugye viccnek írtad? Ha nem, akkor tudatom veled, nem hiszek a reinkarnációban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!