Mit jelent, ha ÍGY esett ki a fogam álmomban? (nem a szokásos kérdés)
Figyelt kérdés
Azt álmodtam, hogy először kihullott egy fogam. Aztán utána megmozgattam kézzel egy másik fogamat, ami nagyon könnyen meglazult, és utána egy hatalmas szemfog (olyan, mint a vámpíroké) nőtt a helyére, úgy, hogy másodpercek alatt kitolta a laza fogat.2013. szept. 12. 18:19
1/3 A kérdező kommentje:
Azt tudom, hogy az álomban a fogak kihullása valami vagy valaki számunkra fontos elvesztését jelenti. De van annak valami jelentése, hogy egy új fog löki ki azt?
2013. szept. 12. 18:22
2/3 anonim válasza:
Idéznék Zágon Judittól, aki eddig a legkorrektebb elemzéseket írta, tisztán pszichológiai oldalról közelítve meg az álomfejtést (E-mailben érdemes felkeresni, itt a weboldala egyébként: [link] )
"„Fogaim mozognak, morzsolódnak, kiesnek…”
A fogak az önérvényesítés látható formáját szimbolizálják: „kimutatjuk a fogunk fehérét”.
Törmelékes tönkremenése és kiköpködése a haragunk szétaprózódását jelenti: a dühöt nem ott és akkor fejezzük ki, ahol keletkezett, hanem, miután felőrölte nyugalmunkat, „találomra” szétköpködjük, többnyire ártatlan áldozatainkra. Egyben kieső fogak az agresszió teljes visszatartására, vagy a túlzott kieresztése miatti bűntudatunkra utal."
Azt hiszem, az utolsó mondat fényében a vámpírfog magáért beszél. :)
3/3 A kérdező kommentje:
Hát akkor maximum a visszatartása miatt lehet, mert nem vagyok túl agresszív fajta. :)
2013. szept. 13. 04:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!