Mit "üzenhet" ez az álom? Elsősorban a hozzáértők írjanak! (>>> lent)
Ma éjjel a rég nem látott édesapámmal álmodtam. Nagyon kicsi voltam mikor utoljára láttam.(kb. 2-3 hónapos)Azóta nem is hallottam róla, nem tartjuk a kapcsolatot. Mostanában, az elmúlt 1-2 évben nem igazán foglalkoztatott az a téma, hogy hiányzik vagy ilyesmi. Nem is nagyon "igényeltem" őt. De a mai álom valahogy letaglózott:
Ültünk egy két-három személyes kanapén ketten az apámmal, és beszélgettünk. Anyám is ott volt, ő velünk szemben ült, egy fotelban. Szerintem szállodai szobában voltunk, mert az apám Tunéziában lakik. Ő jött ide, hozzám. Tehát beszélgettünk, én megtartottam azért azt az 1-2 lépés távolságot, de ő másmilyen volt. Úgy beszélt velem, mint egy teljesen idegennel. Ridegen viselkedett, stb... Megkérdeztem mi van vele, van-e családja vagy ilyesmi, és ő azt mondta, hogy van egy felesége és egy másik lánya akit nagyon szeret. Ez fájt a legjobban az egészben. Azt is mondta még, hogyha fiú lennék szeretne engem, vagy ilyesmi. Az álmomban nagyon szomorú lettem ettől a beszélgetéstől, és ezért fölhívtam a "pót apámat" (ezt még álmodtam) akiben nagyot csalódtam igazából is (ezért nem tekintem már semmilyen formában sem se barátnak, hát apának meg főleg nem) és nem vette föl a telefonját. Nagyon megszeppenve ébredtem fel, ez az álom olyan volt mintha valóságban lett volna ez az egész. Vajon mit jelenthet ez az álom? KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! lécci flegmán ne írjatok, ez fontos dolog!
A tudat alatti egy fontos feladata az emlékek feldolgozása. Valószínűleg úgy érzi, (úgy érzed) h most van itt az alkalom, most készültél fel rá, h megemészd. Úgy látom a leírás alapján, h bár eltemetted magadban, azért hiányzik egy apa.
Az álmoknak fő jelentésük nem is mindig a képekben vannak, hanem az érzésben, amit kiváltanak. Ez alapján kéne átgondolni, h az adott pillanatokban miket éreztél és h ez mennyire jellemző az életedre.
Én azt szűröm le, h magányosnak érzed magad, még magad is hibáztatod egy-két dologért, amiről nem tehetsz és amiért lehet nem kéne. Bár nem ismerem a valódi körülményeket és azok alapján leginkább te tudnád megfejteni. De ha így van, talán társaságra vágysz, v egy barát közelségére... esetleg egy hobbira, ahol fontosnak érezheted magad.
Ha nagyon foglalkoztat az apud helyzete, beszélj vele, ha ettől megnyugszol. :)
Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!