Mit jelenthet ez az álom?
Ma éjjel álmomban egy gyönyörű lánnyal csókolóztam, szerelmesek voltunk egymásba. Szinte minden mozdulatát éreztem magamon. Egyszer csak megkérdeztem tőle hogy nem baj-e hogy alacsony vagyok (tényleg az vagyok), de csak biztatott, hogy ő így imád engem. Nagyon valóságosnak hatott az egész. Álmomban eszembe jutott, hogy "Mi van ha csak álmodom", de tényleg úgy éreztem, mintha ez lenne a valóság. Én voltam a világ legboldogabb embere. Aztán felébredtem.
Egész nap nagyon rosszul érzem magam, csak a cigiben és kávéban lelem örömömet. Elhagyatottnak érzem magam (nincs barátnőm és kevés barátom/haverom van), meg akarok őrülni. Miért álmodtam ilyet?
Illetve miért van az, hogy csak akkor álmodok ilyet, ha nem otthon alszok? Nem ez volt már az első ilyen álmom, és akkor sem otthon aludtam.
Csók. Általában szomorúságot jelez.
Az 1759-es könyv szerint: csókolni: szomorúság; téged csókol valaki: még nagyobb szomorúság, bánat jegye. - Kerner szerint: halottal csókolózni: betegség. Kezet csókolni nőnek: nagy gond. Találkozáskor csókolózni: látogatást mutat. Csókot adni férfinak: szomorúság; nőnek elég jó. Szerelmessel csókolózni: új szerelem jegye. - Egy öregasszony szerint: kedvessel hajnalban csendesen csókolózni: viszály a szerelemben. Idegen nőtől csókot kapni: halál. Csókot lopni: civódás. Másokat csókolózni látni: jegyez komoly szerencsétlenséget. Szent Mihálykor a csók: betegség. Kántorböjtben: elérhetetlen vágy. Újholdkor (nőnél): bűnös gondolat. Útonjárónál: nyugtalanság, veszteség. Bika jegyében: kopaszság férfinál, nőnél hosszú betegség. Adventben: lustaság. Farsangban: hervadt párta. Felvidéki embernél: lakoma.
Csók esős éjjelen: régi szerelem felújulását is jegyzi, amely azonban nem végződik szerencsésen.
A különös álmokból: állattal csókolózni, és csípős szájszéllel felébredni: hiábavaló vágy. Menyasszonyt megcsókolni, akit éppen esküdni visznek: biztos betegség. Anyóssal (édes) csókot váltani: veszekedés. Koldussal csókolózni: kellemetlenség. Önmagunkat megcsókolni, és ezen örömet érezni: betegség.
Gvadányi Márton szerint: csókolózás: hiábavalóság.
Saját jegyzeteim szerint: csók mindig bánatos nap jelképe. Sok csók attól, akit szeretünk, amely úgy hull, mint a barackvirág: a nő hűtlenségét jegyzi.
Radics Mária szerint: a csókolózó nő: biztos csalfaságot mutat. Barna nő csókja megbánó csalfaságot mutat. Szőke nő csókja diadalt jegyez. Koros nő: bánatot jelez. Igen fiatal nő csókja: veszélyes és beteges is.
F. doktor szerint: csók lábadozó betegnél: gonosz.
Remélem ez segít nem én találtam ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!