Tudatos álomban hogyan lehet azt elkerülni, hogy egy
pontot nézve ne "essen szét" az álom?
Van erre egy nagyon jó magyarázat.
Úgy olvastam, hogy aki álmodik, de a szemmozgás megszűnik az fázis közben, és egy pontra fókuszál, az felébred.
Tudatos álom már akkor következik be, amikor az ébrenlét határán vagy. szóval nem sokat tehetsz, esetleg visszaalszol.
2012. jún. 18. 12:04
Ne fixáld semmire a tekinteted,nézz össze-vissza.Ha egy tárgyat sokáig nézel,és kezd szétesni a kép,változtatja alakját,akkor nézz gyorsan másfelé,majd újra az eredeti tárgyra.
2012. jún. 18. 12:54
3/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Hát ez gáz, azt hittem van valami jó módszer rá. Akkor csak hozzá kell szokni hogy így van és kész.
Egyszerű. Mivel tudatos álom, szét esés közben változtasd meg az alakját. Így, nem fog semmi változni csak az a tárgy. Vagy mindig mozogj az álmodban, de a szemed nézhet egy pontot. Vagy a tér mozogjon mindig de az amit éppen nézel az ne, úgymond állítsd meg a képet. Remélem tudtam segíteni:D. Nekem beválnak, nem volt még ilyen szétesős gondom. Gyakorolj, ennyi a kulcs.
2012. jún. 20. 10:11
5/10 A kérdező kommentje:
Köszi! Remélem odaát is emlékezni fogok ezekre :)
Első válaszoló írta a jót. Erre nemigen van megoldás, mivel itt az, ami oknak tűnik, voltaképpen egy okozat. A fókuszálást azért nem tudod abbahagyni, mert véget ért az adott REM fázis és így is úgy is felébrednél, csak az agyad erről az oldaláról fogja meg a dolgot, amit leírtál.
2012. júl. 4. 15:20
7/10 A kérdező kommentje:
Hát lehet, hogy okozat mindenesetre elég becsapós a dolog. A másik gondom, hogy sosem fordítok elég időt a tudatosságom összeszedésére az elején, ezért jó néhányszor felébredek. Gondolom ez is közrejátszik valamit. Ha már az elején nagyobb lenne az "összeszedettségem" akkor biztos jobban ügyelnék h ne kezdjek bámulni valamit.
Amúgy ezt a butaságot honnan szedted, hogy feltétlenül jó és kellő tudatosan álmodni? Össze tudod foglalni miért is volna ez előremutató számdodra? Mármint nem lebeszélni akarlak, csak sokan azt sem tudják miért hajszolnak valamit, csak azért akarják elérni, mert hallották valakitől, hogy jó, akinek szintén fogalma sem volt róla miért mondta azt, amit..
Az álom komoly gőzkieresztő szereppel bír. Ne aggódj: az agyad tudja hol, mit és hogyan kell megálmodnia, feldolgoznia ahhoz, hogy a javadat szolgálja. Ez egy tökéletesen működő és nélkülözhetetlen rendszer (kivéve visszatérő rémálmok esetén, azonben ilyenről nem szóltál, feltételezem nincs is ilyen probléma nálad). Tehát voltaképpen mi is a célod?
2012. júl. 9. 13:46
9/10 A kérdező kommentje:
A célom a tudat javarészt ismeretlen aspektusainak feltárása. Hobbiszinten érdekel pl a pszichológia is. Ami azt illeti, mikor az első LD-m átéltem még csak nem is hallottam róla, hogy létezne ilyesmi. Szóval "saját magamtól hallottam róla". Aztán kezdtem vele foglalkozni. Sokan gondolom te is gondolják, hogy ez természetellenes "bűnös" (tipikus vallásos hozzáállás) dolog. Aztán meg félnek tőle. Ha jobban belegondolosz ez a TE ÖNVALÓD része, mitől kéne tartani? Engem inkább az aggaszt, hogy mennyire nem ismerem saját magam.
God. Igen, ez egy nagyon jó törekvés, hogy önmagad felé mész. Továbbá meg látszik, hogy nem ismersz, soha nem gondolnék ilyen vallási hülyeséget a dolog mögé, sőt tovább megyek; saját magamtól sem félek. De a többségnél tényleg ez figyelhető meg.. De kérlek ne általánosíts! Tudod, van, hogy az olcsóbb a drágább. Úgy néz ki egy a célunk, kapsz egy privátot.
2012. júl. 11. 10:40
Kapcsolódó kérdések: