Az emberek miért nem értik meg, hogy nincs az álmuknak jelentése? Miért kell már az álmokba is misztikumot, jóslatot látni?
red4me!
Te is hiszel Istenben, de most még tagadod...
Szeretem, hogy itt egy csomóan nem hisznek Istenben s olyan buta emberek, mint például Einstein meg hitt. :)
Afelől biztos lehetsz hogy én nem hiszek Istenben, nagybetüvel a szót is csak azért irom hogy ne sértsek meg mást aki hisz, annyira nem.
Hogy Einstein miben hitt, hát azt nem tudom hogy jön ide.
Smartguy86 nagyon szépen leírta. Azt is írta, hogy „Olyat nem lehet álmodni, ami meg fog történni.” Ez azonban abban a formában nem igaz, hogy ha valaminek nagy a valószínűsége, és tudsz róla, mint lehetőségről, előfordulhat, hogy azzal álmodsz. Ha ez bejön sem jósló álom, csupán a nagy valószínűséggel bekövetkezőt tudva – mivel tudod – ez is a gondolataid részévé válik, és kivetül.
Aki azt mondja, hogy ő márpedig megálmodott dolgokat, 3 eset lehetséges.
1. Az előbbi, amit felvázoltam.
2. Annyira el akarja hinni, hogy tud a jövővel álmodni hogy az agya megtéveszti, és olyan képeket kalibrál, miszerint ő megálmodta ezt. (Az agy az ember igazolására téves információkat ad, és tévesen is fogad. Pl. Ha hallasz kintről egy hangot, de nagyon el akarod hinni, hogy szellem van a házban, azonnal bentről fogod hallani. Mivel az agy a pacákhoz és neszekhez ismert képeket és zajokat/hangokat társít, ez is a hívő tévképzetét segíti elő.
3. Hazudik.
Ezt még hozzá szoktam fűzni, és nagyon igaz.
Azt kell tudnod az álmokról, hogy az életed során tudott, tapasztalt, látott, hallott dolgokat, történéseket, helyszíneket, embereket vetítik eléd, legyenek azok tudatosan vagy tudat alatt érzékeltek. Gondolatok, vágyak és félelmek is megjelenhetnek. Önmagában nincs jelentésük, de következtetni lehet arra, hogy jelenlegi életedben milyen örömöknek nézel elébe, mit szeretsz, vagy épp milyen problémákkal, félelmekkel küzdesz. A legtöbb esetben a valóság darabkái elferdülhetnek, megkeverednek, ez pedig nem szokatlanságra vall, hanem teljesen természetes. Egyébként csak értelem nélküli képek sorozata.
Tehát pszichológiai alapja is van, és amolyan értelme, de nem olyan, amit látni akarnak benne az ezósok.
Csak azért hoztam, fel Einsteint, hogy a valaki két lábbal a földön jár attól még ugyanúgy hihet Istenben. a kettőnek semmi köze egymáshoz. S ugyanabban az Istenben hiszünk efelől kétséged ne legyen!
Egy szívsebész professzor mondta egy interjújában, hogy még műtét előtt nem találkozott ateista emberrel. Ha a legnagyobb sz@rban leszel akkor fogod keresni Istent...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!