Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Egy álomfogó mennyibe kerül?...

Egy álomfogó mennyibe kerül? Esetleg jobb ha én magam csinálom? És úgy mennyiből jönne ki?

Figyelt kérdés
2012. márc. 9. 21:35
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
0%

Azt megkérdezhetem mit értesz "álomfogó alatt"?

Ilyenről eddig még nem hallottam.

2012. márc. 14. 23:07
 12/15 Johnydio válasza:
A hat éves kislányom is rápattant az álomcsapda témára a múlt héten, és persze este 1/2 9 kor nem tudtam szerezni, ezért rajzoltam egyet. "Esküszik" rá, hogy működik! Ez konkrétan olcsó volt. :) Később kapott egyet az Ázsiából 15000.- ért. erre már volt panasz, de nem csodálkozom, mert kínai. :)
2012. márc. 15. 21:54
 13/15 anonim ***** válasza:
28%

Már kiváncsi voltam honnan szedi a kérdező ezt az "álomfogó" nevű dolgot. Kiderült, hogy az indián hiedelem körhöz tartozik.

KÉP: [link]

"Az álomfogó hagyománya az ojibwa törzsből származik, később a cseroki és a kajova törzsre volt igen jellemző a készítése. Azonban az 1960-as 70-es évek pánindián mozgalma során az amerikai őslakosok többi népcsoportja is átvette ezt a szokást. Így lett ez a különböző indián törzsek egységének szimbóluma.

A hagyomány szerint egy kisebb kör vagy könnycsepp alakú keret körül állati ínból vagy vékony fonalból hálót készítenek. Az álomfogót az ágy fölé akasztják, mintegy bűbájként használva, hogy megvédjék gyermekeiket a rémálmoktól. A fűzfából és inakból készült álomfogó nem él örökké, éppen kiszáradásával jelzi, hogy a gyermek átlépett a felnőttkorba. Az indiánok hisznek benne, hogy az álomfogó kiszűri a rossz álmokat: „A jó álmok átjutnak a nyíláson, a rossz álmok viszont csapdába esnek a hálóban, s elvesznek a hajnal fényében."

Forrás: hu.wikipedia.org/wiki/Álomfogó

2012. márc. 16. 01:22
 14/15 anonim ***** válasza:
44%

Még több álomfogó: [link]

Találtam itt az álom fogó oldalon olyan szép "nénit" álom fogóval a nyakában, aki nekem is meghozná az álmom :-)

[link]

2012. márc. 16. 01:30
 15/15 anonim ***** válasza:
44%

Álo,fogó a nyakban /nagyobb kép/: [link]

Katt a képre..

2012. márc. 16. 01:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!