Hogyan lehet a kreativitást előhozni magamból?
Hát...
Szerintem alapból vagy kreatív vagy, vagy nem.
Lehet persze fejleszteni, de szerintem nagyon kicsit.
Olyan ez, mint a tehetség.
Vagy tehetséges vagy, és kész, vagy nem, és járhatsz ilyen-olyan képesség-fejlesztésre, úgysem leszel soha igazán tehetséges.
Ezek nem kierőszakolható dolgok.
Ha kierőszakolod, akkor a végeredmény olyan is!
Erőltetett, és kínos.
Nem egy magyar "művészt" tudnék példaként említeni.
Olyan kínos látni a vergődésüket, szereplésüket, filmekben, műsorokban, itt-ott...
Tehetségtelenek, ennyi!
El kellene fogadni, és más hivatást választani.
Azon, hogy nem fejleszthető a kreativitás, már rég túlléptünk szerintem.
Ajánlanék pár dolgot, könyvet, persze dolgozgatni minddel kell:
Julia Cameron: A művész útja - Szellemi ösvény kreativitásunk eléréséhez. A művészi kreativitást veszi célba, de az ehhez vezető út a lelki, szellemi ösvények megtisztításán át vezetnek, tehát másra is alkalmazható. Ha mást nem is, az úgynevezett reggeli jegyzetelésről írt dolgokat olvasd el belőle, ha hozza tudsz jutni. Antikváriumban is érdemes keresni.
Edward de Bono: A kreatív elme - 62 gyakorlat a kreativitás növelésére. Ez véletlen szavakkal dolgozva provokálja ki a kreatív ötleteket, az ötletszintű kreativitást fejleszti.
Betty Edwards: Jobb agyféltekés rajzolás. Ugyanis a rajzolás itt egyrészt csak eszköz a kreativitás, a dolgok másként látása, a problémamegoldás felé. Kár, hogy nincs meg magyarul az a könyve, amelyikben kimondottan a problémamegoldó rajzolással foglalkozik.
És végül a kézműveskedés biztos alap, mert a kreativitás érzését így kaphatod meg a legkönnyebben, és ez persze kihat a többire is.
Utolsónak nagyon köszönöm. Hasznos könyvek, megpróbálom beszerezni őket. :) Szeretem az ilyen válaszokat.
A 09.11 - 19:21-nek csak annyit üzennék, hogy ennek a hivatáshoz semmi köze. Nem író akarok lenni, nincsen ilyen vágyam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!