Mit jelent a Halállal álmodni?
Többször is álmodtam már ezt. Egy bálon voltam, kábé 1800-as évek stílusában volt minden. A terem, az emberek haja és ruhái, valamint az én ruhám is.
Szép nagy terem volt, világos járólappal a padlón, de a fal helyén sötétség volt, mintha nem is lenne, de ahol mégis látszott, például egy falilámpánál, ott sötétzöld volt. Néhány lámpa volt csak, és bár a kornak, amiben álmodtam, megfelőlek stílusú gázlámpák voltak, mégis úgy világítottak, mintha tűz égne.
Én nem tudom, hogy ültem-e vagy álltam, csak arra emlékszem, hogy a terem szélén voltam. Egyszer csak odajött hozzám egy fekete köpenyes alak, akinek a csukjája takarta az arcát, plusz a köpenye is beburkolta az egész testét. Mikorra odaért hozzám, már biztos, hogy álltam. Udvariasan meghajolt előttem, felnézett (az arcát még ekkor sem láttam) és miközben még előre volt hajolva, kinyújtotta felém a jobb kezét ( fontos, hogy csontvázkeze volt), hogy felkérjen táncolni. A teremben rajtunk kívül ugyanis mindenki keringőzött.
Én a felkérés elfogadásának jeleként szótlanul a kinyújtott kezébe csúsztattam a bal kezemet. Ekkor felegyenesedett és bevezetett a "parkette". Ahogy sétáltunk oda, közben erősen dobogott a szívem, mint olyankor, mikor szerelmes vagyok.
Megérkeztünk, elengedte a kezem, a derekamra csúsztatta a sajátját, közben a másikat felemelte: felvettük a szabályos tánctartást és mi is keringőzni kezdtünk. Ekkor a szemébe néztem. Az arca helyett egy koponya látszott ki a csuklya alól.
Igazából ennyi, itt már táncoltunk. És ugyan nem mondott senki sem egy szót sem, mégis tudtam, hogy ő a Halál. Az ember ezt megérzi álmában.
Ez mégis mit akar jelenti? Nem aggódom, hogy a halálomat jelzi, mert nem egyszer álmodtam, és mégis itt vagyok. De valamit csak akar jelenteni.
A Halál (csukjás): megszabadulsz egy problémától. A Halál, ha táncra kér: érzelmeid csitulása. Haláltánc: kiközösítettség érzése; beilleszkedési nehézségek; jó értelemben vett érzékenység, finomság.
Tessék,megkerestem neked:)
Szerintem bármilyen álom, amiben jelentős szerepet tölt be a halál, valaminek a lezárásával kapcsolatos.
Talán valaminek már lejárt az ideje, valamit le kellene zárnod az életedben, de te még ragaszkodsz hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!