Tudod álmodban, hogy álmodsz?
Figyelt kérdés
2011. jan. 26. 17:15
11/29 anonim 

válasza:

Ha valami nagyon frusztráló dolgot álmodok, mindig megnyugtatom magam, hogy ez nem a valóság, ez csak álom. És pár percre rá fel is ébredek.
12/29 anonim 

válasza:

Valamelyik pszichológus rájött hogy lehet álom közben rájönni arra hogy álmodsz. Nem tudom pontosan a technika nevét, de nagyjából fel tudom vázolni :D
Az a lényege, hogy éber állapotban naponta többször véletlenszerűen felteszed magadnak azt a kérdést, hogy álomban vagy e. Erre úgy a legegyszerűbb rájönni, hogy emlékszel e arra, hogy hogy kerültél oda ahol vagy, vagy nem (az álomba ugye csak minden előzmény nélkül belecsöppensz az adott szituációba). Ha ezt hetekig, hónapokig csinálod berögződik és álmodban is fel fogod tenni ezt a kérdést magadnak és elvileg észreveszed, hogy álmodsz.
Mondjuk szerintem frusztráló tud az lenni, ha minden egyes álmodra emlékszel és irányítod és nem tudsz végre "igaziból" álmodni.
13/29 anonim 

válasza:

Néha igen. Van hogy olyankor hamar felébredek, de van hogy egy csomó ideig tudom.
14/29 anonim válasza:
Volt már ilyen nem egyszer,főleg akkor mikor éppen repülök. Olyankor mindig rájövök,hogy álmodom (mert elég gyanús,hogy a karjaimmal csapkodva repkedek árkon bokron át),de jól kihasználom az alkalmat és tök szép helyeken tudok repkedni és nézelődni. :)
15/29 anonim 

válasza:

Nézzétek meg az eredetet nagyon jó film és erről szól. Én tudom álmomban, hogy álmodom, nekem rendszeresen vannak visszatérő álmaim amit addig álmodok míg meg nem oldom. És én is fel tudom magam ébreszteni, csak legugolok álmomban és mondom hogy én ezt nem akarom fel akarok kelni, és addig addig mondogatom míg felébredek.
16/29 anonim 

válasza:

huhh...ez nehéz kérdés mert sok álmomra nem emlékszem,csak tudom hogy álmodtam,de általában amire emlékszem abban tudom (98%-ban) hogy álmodok...:) nehéz eset XD
17/29 anonim válasza:
Van amikor igen, és nekem ma például tudatos álmom volt az álmomon belül:D. És tudtam, hogy az álmon belül álmodok, így bementem egy boltba, és ettem minden félét:D
18/29 A kérdező kommentje:
Nekem most éjszaka volt az, hogy rájöttem, hogy álmodom. Egy elhunyt rokonom volt benne és mikor rájöttem, hogy csak álmodom akkor meg akartam ölelni, mert tudtam, hogy a valóságban ő már nem él. És hiányzik. Sikerült is, de fura volt. Akkor már nem ő volt. Ő volt, de nem. :) És felébredtem. Nem tudom ilyenkor mit csinálnak a tudatos álmodók. Vagy ők alapból nem álmodnak ilyeneket?! Nem tudom, hogy lehetne tudatosan beszélgetni egy elhunyt emberrel.
2011. jan. 26. 19:42
19/29 anonim 

válasza:

Nekem 4 éve halt meg a mamám, és nagyon rosszul érintett, pont aznap halt meg mikor mentem volna meglátogatni a kórházba, és nem tudtam feldolgozni, hogy már egy hete nem láttam és már nem is beszélhetek vele többet. A mai napig álmodok vele bár beszélni sosem tudok, csak látom, és mosolyog rám. Azt hallottam, hogy ha nem tudsz beszélni a halottal akkor nincs elintézni valója, nyugodtan ment el. Ha tudsz vele beszélni, akkor tényleg van még vmi mondanivalója, ezt azok sem tudják befolyásolni akik irányítják az álmukat, tudom mert én is ilyen vagyok.
20/29 anonim 

válasza:

Az alvás non-REM-nek nevezett szakaszában tudhatod, az igazi mélyalvásban, REM-ben nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!