Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Mit jelent ez a rémálom?

Mit jelent ez a rémálom?

Figyelt kérdés

Ezt álmodtam:

Ott vagyok szülőfalumban, a Dunához közeli beton úton.

De az álmomban ez az út egy alagúthoz hasonló, zárt valami volt. Rengeteg ember volt ott. Egyszer csak egy srác elkezd ütemesen konga-szerű hangszeren játszani. Mindenkit nagyon jó érzés tölt el, a hatása alá kerülünk.

Nem kábulunk el, de valahogy úgy érezzük ennek hatására, hogy egy új dolgot tapasztalunk, spirituális élményhez hasonlítanám.

Aki a kongán játszott, az elindul mélyebbre (mint ha több szint lenne az alagút alatt) és mindenki önként megy vele.

De mikor lemennek, valami történik és lent rekednek. (Innentől kezdve nagyon rossz érzést, félelmet éreztem álmomban)

Szóval lent rekednek, egy vékony cső, az ami összeköti őket a szintünkkel. A csövön keresztül egyszer csak bordós-lilás füst kezd el szivárogni és tudom, hogy odalent nagy bajban vannak (azt éreztem, mint ha egy földöntúli, megmagyarázhatatlan dolog veszélyeztetné őket).

Az alagútban csak én és egy velem lévő lány (nem konkrét személy az életemből), valamint egy fiú van, akik nem mentünk le a tömeggel.

Elindulunk kifelé az alagútból, ahogy kiérünk visszanézek, és látom hogy kicsit lemaradva jön ez a fiú is. Ahogy a sötét alagútból fokozatosan jön ki a fényre, úgy lesz látható az arca, ami teljesen el van torzulva (kb. mint a Kör c. filmben a lánynak).

Őt pedig követik a lent rekedtek és mindannyiuknak eltorzult az arca. Nem fenyegetőek, csak némán, lassan, szomorúan jönnek egymás után...

Itt ébredtem fel. Nagyon rossz érzésem volt, nem is tudtam egyből visszaaludni, ezért leírtam egy papírra.

Az egész álomban az a furcsa, hogy végig érezni egy sejtelmes hangulatot, de az elején ez kellemes, aztán egy pillanat alatt átvált félelmetessé.

Vannak benne értelmezhető motívumok vagy csak egy értelmetlen rossz álom?

Leszögezném, hogy gyakorlatilag egyáltalán nem nézek horrorfilmet, a szellemes-túlvilági horrort pedig kifejezetten nem bírom, elég rendesen be tudok parázni.

2011. jan. 13. 15:11
 1/5 anonim ***** válasza:
Azt jelenti, hogy túl sokat vacsoráztál.
2011. jan. 13. 15:22
 2/5 anonim ***** válasza:
én nem tudom mit jelent, de szeretem ha ilyen álmaim vannak, amiben érzek valamilyen "hangulatot", ahogy te is nevezted.
2011. jan. 13. 15:32
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem hinném hogy lenne különösebb jelentése.De azért megpróbálok válaszolni valamit.

Az álmok túlnyomó többsége a REM fázisban történik. A vizsgálatok szerint ekkor az agynak azok a területei aktívak, amelyek a tanulásban, a gondolkodásban, a dolgok megszervezésében vesznek részt.

Abból következtetve amit álmodtál,lehet tudat alatt attól félsz hogy elveszíthetsz néhány barátot,rokont vagy ismerőst aki/akik mostanába nagyon ráálltak a bulizásra és a ma divatos drogozós,piálós életmódra.

Amibe ha nagyon belemegy az ember akkor függő lesz.És a függőség egyenes út a hajléktalanszállóra,elmegyógyintézetbe,temetőbe.Tehát a sz.r,tönkrement,kiélt élethez.(Mint ahogyan azt jelképezik az "alagútból" zombin kijövő emberek is)

És ezt a tudatalatti félelmet az agyad íly módon "mutathatta be" neked ebben az álomban.

Erre a következtetésre jutottam.De lehet hogy baromság.

2011. jan. 13. 16:06
 4/5 A kérdező kommentje:

Nem hiszem, hogy erről van szó, de a gondolatmenet logikus.

Én valami halállal kapcsolatos félelemre gondoltam.

2011. jan. 13. 16:17
 5/5 anonim ***** válasza:

egyértelmüen kokain az csinál ilyet !!

ui.:ne metaxázz!!

2011. jan. 15. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!