Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Mi az ezotérikus magyarázat...

Mi az ezotérikus magyarázat arra ,hogy miért álmodunk?

Figyelt kérdés

Szóval én nem tudományos magyaráztra vagyok kíváncsi!

Ha valami ,,hiteles"forrásból tudjátok a magyarázatott ,ami ezotérikus,spirituális akkor kérlek nevezzétek meg vagy linkeljétek be!

Ha saját magyarázat akkor kérlek írd oda azt is!

júl. 30. 19:25
 1/7 anonim ***** válasza:
75%
Az egyik ezoterikus magyarázat az, hogy álmunkban a másik világban járunk, elég érdekes, lehet benne valami, többször álmodtam halott rokonommal.
júl. 30. 20:23
 2/7 anonim ***** válasza:
47%

A jógát is szokás ezotériához sorolni.

Szerintem jogosan.

Patandzsáli jóga szutrái a világ, és benne az ember valódi mibenlétét világítják meg.

A kérdésedhez 2.18-2.28 szutrák kapcsolódnak. De ennek háttere, hogy az álmot Patandzsáli nem különbözteti meg mint speciális tudafolyamatot. A tudatfolyamatokat öt csoportba sorolja, melyek lefednek minden emberi belső működést. Az álom ezek között értelemszerűen az emlék(ezés) (smriti) és a képzelgés (vikalpa)"kategóriákba" esik.

Ezek mind érzékelési (észlelési) tárgyak. Ezen észleletek értelmezése összességében az általunk tapasztalt világ, pontosabban a személyünkhöz kötődő világlátás.

2.18-2.28 szutrák arról szólnak, hogy a tiszta észleléshez ezen téves világlátáshoz kötözöttségünket kell eloldani.

"A látvány célja az élmény (ami magához köt), de egyben ennek felismerésén át az is, hogy eloldozuk tudatunkat a megkötöttségből

júl. 31. 12:14
 3/7 A kérdező kommentje:

2-es

Köszi.

Egyébbként most kezdtem el olvasni Patadzsali jóga szútráit :)

júl. 31. 14:30
 4/7 anonim ***** válasza:
47%

Ennek megvan a fiziológiai magyarázata, ami a valóság.

Most az érdekel, hogy milyen meséket találtak ki az álomról?

aug. 2. 17:37
 5/7 A kérdező kommentje:

4-es

Ezotéria rovatban vagyunk így a mesék érdekelnének.

aug. 2. 17:39
 6/7 anonim ***** válasza:
Az is nagyon érdekes, hogy amikor halottal álmodom, a halott fekete fehér színű az álmomban, tehát másképp néz ki, mint amikor egy élővel álmodok. Tudom, a sok nagyokos ezt is majd megmagyarázza, miért van így.
aug. 2. 20:51
 7/7 anonim ***** válasza:

A miért kérdésre két megközelítésből lehet mindig válaszolni:

1. mi az okat valami történésnek, avagy minek a következménye...

2. mi a célja, tehát mi felé vezet...

Egyes a materiális logika megközelítése és eredménye egyben.

Kettes a transzcendens megközelítés, amit itt nevezhetünk ezoterikusnak is.

Szerintem kérdés kifejezetten az ezoterikus szempontra kíváncsi. Nem az bio-fizikai mechanizmusra, hanem arra, milyen szerepe van az álomnak az emberi tudat fejlődésében.

aug. 3. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!