Tegnap meditáltam, és egy hang hirtelen azt mondta, hogy "nonexistent nagymama". Most normális, hogy félek felhívni nagymamámat?
Igen, ha valaki hangokat hall a fejében az skizofrén.
Nyilván én is hallottam már hangot, mintha valaki szólt volna, de kb 5 évente egyszer és ahogy körbenéztem, tudtam hogy csak képzeltem mert egyedül voltam a szobában. Nem kezdtem el hallgatni a hangokra, pláne nem kezdtem el félni. Érdemes kivizsgáltatnia magát a kérdezőnek mert agydaganat is lehet meg egyéb más betegség is.
Az eseteleges belső hangok csak az elme játékai. Aki túl komolyan veszi a belső tartalmakat annak tényleg doki kell, és nem meditáció. A meditációban szembe kell nézni a tudatalattival, és lehet a félelmekkel is. Bármi ami megjelenik, feljön, az nem fontos mert megfigyelhető. A meditációban pedig a figyelőt próbáljuk megfigyelni.
A lényeg hogy aki túl komoly jelentőséget ad bármi tartalomnak ami a saját tudatából feljön, az NE meditáljon. (Mert előbb neki más utat kell bejárnia.)
Honnan tudod? Ennyiből egy szakember se képes megállapítani.
De jó, akkor normális hogy retteg felhívni a nagyanyját mert hallott egy hangot a fejében, teljesen hétköznapi. Nekem is mindig megszólal hogy ne menjek be dolgozni, mondom is a főnöknek hogy félek bemenni emiatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!