Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Évek óta rémálmok ugyanarról...

Évek óta rémálmok ugyanarról a dologról. Miért?

Figyelt kérdés

2022. okt. 16. 19:26
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Mert egyszer rosszat almodtal, es azon kattogsz. Semmit ne magyarazz bele.
2022. okt. 16. 19:40
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Valami traumához kötődik talán, amit nem tudsz elmondani, esetleg nem is emlékszel rá.
2022. okt. 16. 20:09
 3/8 A kérdező kommentje:
Kiskorom óta erről álmodok. Hajlok rá, hogy megtörtént ez.
2022. okt. 16. 20:19
 4/8 anonim ***** válasza:
Megírod privátban mi az a valami?
2022. okt. 16. 20:47
 5/8 anonim ***** válasza:
4. vagyok, nekem is van pár ilyesmi.
2022. okt. 16. 20:51
 6/8 anonim ***** válasza:

Én olyan látótól, gyógyítótól hallottam, aki számomra hiteles, hogy a saját tapasztalata szerint azoknak a visszatérő gyerekkori rémálmoknak, amik nem magyarázhatók valami - jelen életes - negatív élménnyel, ami a kisgyereket érte - leggyakrabban valami olyan előző életes trauma áll a hátterében, amit a lélek még nem tudott feldolgozni.

Azt mondta, hogy a tapasztalata alapján jellemzően nem teljesen ugyanúgy jelennek meg a történések a rémálmokban, ahogy abban az előző inkarnációban tényleg megtörténtek, de a trauma lényeges elemei ott vannak egy némileg hasonló történetbe ágyazva. Mondott annak idején pár konkrét példát erre, amiket érdekesnek találtam, de évek távlatából már nem tudom felidézni őket.

De nyilván több más ok is állhat ilyen rémálom hátterében. Ha kiskorod óta jelen van az életedben, szerintem érdemes lenne akár pszichológussal, akár valamilyen más terápiával megpróbálni feltárni a hátterét, hogy kioldódjon a tudatalattidból.

Az sem kizárt, hogy esetleg valóban olyan negatív élmény az oka, ami megtörtént gyerekkorodban, de nem tudtad feldolgozni, ezért tudatos emléked nincsen róla, a tudatalattidban viszont folyamatosan felszínre jön.

Két ismerősömnek is jött fel ilyen, amit terápiával végül sikerült feldolgozni, és hipnózissal foglalkozó pszichológustól is hallottam már olyan esetet a saját praxisából, amikor nagyon durva gyerekkori traumát nyomott el valakinek a tudata, és hipnózisban tudták felhozni. (Úgy, hogy még őt is annyira megviselte, hogy konkrétan akkor is könnyezett, amikor pár hónappal később nekem elmesélte ezt az esetet.)

Remélhetőleg azért a te eseted nem ilyen, de szerintem tényleg érdemes lenne az oka után kutakodni, ha ilyen régóta visszatér időnként ez a rémálom.

2022. okt. 16. 22:09
 7/8 Darius- ***** válasza:
47%
Nem szunt meg a probléma vagy még nem kovetkezett be.
2022. okt. 17. 23:02
 8/8 anonim ***** válasza:
50%
Miaz a dolog?
2022. okt. 18. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!