Hogyan tudnék álmodni? Vagyis emlékezni rájuk
nem, ez nem igaz. Az álom 2 szakaszból áll, az álmodás (X) és a nem-álmodás (Y) szakaszából. Ha az álmodás, azaz az X szakaszból ébredsz, akkor emlékezni fogsz az álmodra. Ha a nem álmodás, azaz Y, akkor nem. Mert ha belépsz Y-ba, akkor az X-et elfelejted ilyen egyszerű.
Egy éjszaka alatt nagyjából 4-5 álma van egy embernek, a vége általában álmodással végződik. Próbáld ki azt, hogy ne éjfélkor feküdj le és 10-kor kelj, hanem 8-9 körül feküdj és 6-7-kor kelj. Sokkal nagyobb rá az esély. Egy ébresztőórát is beiktathatsz, ugyanis az elalvástól számított 7. órában mindig álmodás szakaszban vagy. Ha nem forgolódsz elalvás előtt fél órát, akkor nyugodtan állítsd be az ébresztőd :)
Remélem segítettem.
Van egy agykontroll módszer, az álomkontroll, kb. annyi hogy elalvás előtt kikészíted a már említett jegyzetfüzetet, tollat és relaxálva kijelented, hogy "felébredek a fontos álmom után, emlékezni fogok álmomra, stb." Gyakorolni kell és persze hinni is kell benne.
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Egyet értek a 07:28-as válaszolóval :)
én próbálok mindig 9, vagy 7 órát aludni.. ha nyolc és felet alszom, még naggyából emlékszem valamire.. de ha 8at alszom, akkor már nem.. :)
amugy ha fél-másfél órát alszol, akkor is emlékszel, hogy mit álmodtál :)
Sok sikert!
14L
07:28-as vagyok.
Igen, kedves 14/L, igazad van :) A másfél óra alvás és az álomra való visszaemlékezés leginkább egy délutáni szunyókánál érvényesül :)
14/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!