Az álmok valóra válhatnak ?
Három nappal ez előtt volt egy nagyon rossz és ijesztő álmom .
Álmomban én és az egész családom temetésre készültünk, hogy kinek a temetésére az nem derült ki az álmomból, csupán annyit lehetett tudni , hogy egy olyas valaki temetésére siettünk , akit mindannyian jól ismertünk és közel állt hozzánk .
Nos ez a rossz álom , befejezetlenül ért véget , mert megszólalt a telefon , ébresztőre volt állítva .
Ekkor azt gondoltam , hogy mekkora marhaságot tud az ember össze álmodni - stb !
Csak hogy , másnap kaptuk a szomorú hírt , hogy meghalt az egyik unokatesóm apja .
Másnap pedig meghalt a szomszédunk !
Érti ezt valaki ? Van valami összefüggése a történteknek a rossz álmomhoz ? Vagy csupán ez egy ritka véletlen szerű összefüggés ?
Mindenesetre , nagyon ijesztő számomra !
Tudna nekem ere valaki adni valami magyarázatot ?
Érdekes , amikor alszunk olyan mintha sebezhetőbb lenne az agyunk , vagy tágabb határok felé képes kalandozni .
Ahogyan végig gondoltam többször is az egész folyamatot , ara a következtetésre jutottam , hogy talán ez az érdekes állapot alvás közben , amikor álmodunk különféle érthetetlen történeteket , vagy történet részleteket , az emberi agy talán azért képes ilyesmire , mert amikor alszunk , akkor ahogyan az utolsó hozzászóló is írta , mint egy számítógép ( alvó , vagy nyugalmi állapotban , üzemmódba ) van kapcsolva , vagy is tehermentesítve van és ezért ilyenkor teljes kapacitással tudunk elkalandozni egy teljesen más irányba .
Elképzelhető , hogy ezért vagyunk képesek olyan ingereket érzékelni , amit éber állapotban észre sem veszünk . Olyan lehet ez a képesség , mint pl : a látnokság , álmodunk valamit , ami még nem történt meg , ám hamarosan megfog történni , ami pedig tényleg olyan , mintha az életünkben minden ember számára , előre meg lenne írva a forgató könyv , hogy mindenki élhessen a saját szereposztása szerint , még egyszer csak véget nem ér a történet s vele együtt az életbeni szerepünk .
Ez azért nagyon érdekes .
Szívesen olvasnám egy szakember véleményét is mind erről .
Igen nagyon érdekes minden estre , bár így hogy amikor az ember temetésről álmodik , majd 1-2 napra rá megtörténik a valóságban is a tragédia , az rémisztő !
De volt mikor még nagyon fiatalon azt álmodtam , hogy sétálok egy gyönyörű napos és színes erdőben , majd hátra nézek és ott integet egy szép lány , aki szalad felém és kiabál , hogy várj meg .
Majd néhány nappal később , tényleg sétáltam az erdőben és valóban egy lány hangjára lettem figyelmes , aki kiabált s integetett felém , hogy várjam meg .
Persze ezt a lányt jól ismertem , majd belé is szerettem később , ám ez a szerelem csak egyoldalú volt , ezért 3 éven át való udvarlás után , elfogyott a türelmem s az egésznek az értelme is .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!