Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Mit jelent ez?

Mit jelent ez?

Figyelt kérdés

2021. júl. 8. 14:41
 1/5 A kérdező kommentje:
Voltam egyedüli reformátusként egy katolikus településen ahol egy kantinban, ( Nagyváradon nálunk úgy hívjuk a menzát) ettünk. Rántott háromszor a köhögés és köhögtem. A velem szemben ülő háromszor keresztet vetett rám de nem római hanem görög ritus szerint tehát jobbról balra. Kikerekedett a szemem hogy miért vét rám keresztet amiért köhögök. Aztán volt egy olyan érzésem hogy azon a településen laktam és elvárták hogy kereszteljednek át katolikusnak. Azon gondolkodtam hogy tudnám eladni a hazat és elköltözni egy másik vidékre ahol szintén katolikusok vannak ( mert az egész megye az volt ahol éltem) de még nem ismernek és addig nem eroltetnek hogy legyek katolikus. Ha kiismernének akkor onnan is továbbálnék. És akkor felébredtem.
2021. júl. 8. 14:41
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom a valóságban is református vagy, nemcsak az álmodban. Valószínűleg attól félsz/azt érzed, hogy a katolikusok nem fogadnának el téged, mint embert, mert református vagy.

A köhögés pedig szerintem a vallásbeli különbségeket sszimbolizáhatja. Hogyha te egy katolikusnak mondanál valami olyat, ami a református vallásra jellemző, bármi, amivel ő nem értené egyet, akkor egyből elkönyvelne téged valami rossznak, ezért vetette rád a keresztet.

Ha kiismernének, akkor továbbállnál - ez is ezt sugallja - attól félsz, ha megismerne egy katolikus, a félelmed alapján elítélne és meg akarná változatni a hited.

2021. júl. 8. 16:16
 3/5 A kérdező kommentje:
Igen, református vagyok. És valóban úgy érzem hogy nem fogadnának el hanem pogánynak tartanának. És a legrosszabb hogy még el se ítélhetem őket mivel én is olyan vagyok. Nem katolikus hanem hajlamos a vallási fanatizmusra. Régebben ahol laktam jártam a felekezetek éves ha volt itt egy katolikus mert ugye a faluba ismertük egymást akkor kinéztem minek jött oda és ha keresztet vetett vagy nem állt fel mikor mi hatranéztem és néztem rá még akkor is mikor nem volt nála zsoltaroskonyv. Az ortodoxnak ugyanaz a helyzet hogy azok is eretneknek tartanának. De alegrosdzabb hogy amint írtam merev vagyok én is és a fanatizmusra hajlamos mint ahogy a nneoprotenstansokat is megszüntetném. És ha egy ortodox vagy egy katolikus a szemembe mondaná hogy pogány vagyok vagy eretnekvagy a vallásokat szidns én el kéne turjem mert én is hajlamos vagyok erre és almás vallását is szidni.
2021. júl. 8. 18:19
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Hivhatod ezt vallási fanatizmusnak, de ez egy emberi viselkedési minta, amikor a saját igazad/hited az egyetlen, amit el tudsz fogadni, és aki már nem úgy gondolja, mint te, azt elítéled. Nem kell ehhez vallás, ez bármiben meg tud mutatkozni. Ez az egódak a védekezési mechanizmusa. Megadja a biztonságérzetet, hogy mivel az a helyes, amit te gondolsz, te csinálod jól, és így stabil tudsz létezni a saját magad által felépített valóságban.

Azt javaslom, hogy ha tényleg erős a hited, akkor ne foglalkozz azzal, hogy más mit mond, hiszen semmit nem kéne számítania, nem? Te ezt választottad, ebben hiszel, így vagy boldog. Ne érezd magad sértve, inkább értsd meg, hogy ezek az emberek is ugyanúgy éreznek ilyenkor, mint te. Ők is ugyanígy védekeznek, nem téged bántanak valójában. Ha ezt észreveszed magadban és képes vagy elfogadni, akkor észreveszed másokban is, és nem az "ellenséget" fogod látni bennük. Ez nem a hitről szól, hanem egy felesleges bizonyítási verseny valójában saját magadnak.

Ha erős a hited, akkor nem kell bizonyítanod senkinek.

2021. júl. 8. 19:26
 5/5 mikokka válasza:
Csak Jézus számít! A vallások lényege, hogy megtaláljuk Istent. A forma ( keresztvetés, letérdelés, felállás) testünkkel együtt el fog múlni. A szívet kell építeni, mert csak az megy tovább. Ha a vallásban csak a formákat látjuk, akkor még nem találkoztunk Istennel.
2021. júl. 9. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!