Az miért van hogy én sosem emlékszem arra hogy mit álmodtam?
Figyelt kérdés
Reggel kinyitom a szemem és csak az van az eszembe hogy este mit csináltam lefekudtem aludni. Leteszem a fejem és már mindjárt alszom. Van amikor nagyon nehezen ébredek fel.
18l
2021. márc. 30. 20:55
1/3 anonim válasza:
Mert jól alszol,kipihened magad. Állítólag gyakorolni kell. Kell tenniegy papírt és ceruzátaz ágy mellé és írni ami eszedbejut ébredés után rögtön.
Én is úgy vagyok vele mint te. Évek óta nem emlékszek az álmokra.
2/3 anonim válasza:
Az alvás két féle ismétlődő ciklusból áll, a REMből, és a NREM szakaszból, vagyis egy álomlátásos és egy nem álomlátásos, pihentető szakaszból. A REMben intenzív információfeldolgozás folyik az agyban, fokozott az anyagcsere, ezért álmodik az ember. A nem álomlátásos szakasz a pihentető, ilyenkor nincs álomlátás. Ezek a ciklusok kb 1,5óránként váltják egymást és ismétlődnek. Ha nem emlékszel arra, mit álmodtál, a NREM szakaszból ébredtél fel, vagyis egyszerűen fogalmazva ilyen értelemben az agyad nem dolgozott éppen, nem emlékszel az álmaidra. Valószínűleg ha valaki felriasztana 4-5 órával elalvás után, a REM szakaszból, emlékeznél rá, mit álmodtál.
3/3 anonim válasza:
Ha szeretnél emlékezni rájuk akkor esetleg kipróbálhatod a YouTube-on a"theta waves lucid dreaming meditation" és hasonló videókat. Rengeteg változat van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!