Hogyan álmodhat olyat az ember amiről nincs emléke?
Mivel az álom emlékek alapján dolgozik, ezért nem értem hogyan álmodhat az ember olyat amiről nincs emléke, mert még nem tapasztalta meg.
Gondolok itt a testi érintésre, szexuális élményekre, vagy hogy azt álmodja az ember hogy levágják a kezét és visszavarrják.
Én pl soha nem tudtam szexszel álmodni amíg szűz voltam. Valahogy mindig vége lett a behatolás előtt.
Nincs jogsim, de rengetegszer álmodom mostanában hogy vezetek, vagyis vezetnék, mert általában egy parkolóban ülök és épp indulni készülök, de vagy végeszakad az álomnak, vagy nem akar indulni az autó, soha nem jutok el vele sehová.
Viszont a filmek is nagy hatással vannak ránk, meg a sztorik amiket hallunk, a könyvek amiket olvasunk, tuti hogy ezeket is át tudjuk venni.
"Mivel az álom emlékek alapján dolgozik"
Hát ezt meg ki mondta neked?
4/4
Szerintem ez magáért beszél , ha Pókemberrel álmodok akkor nyilván azért mert emlékszem rá a filmből hogyan néz ki :D
Ugyanígy van a helyekkel is, emberekkel is stb :D
Kifejtem itt is.
Szóval, te abból az általad axiómának vélt feltételezésből indultál ki, hogy "az álom emlékek alapján dolgozik". Te ezt triviálisnak tekinted, viszont ha megvizsgálod, hogy miért gondolod így, rájössz majd, hogy egyszerűen csak azért, mert "csak". Nincs rá különösebb alapod, hogy ezt gondold, sőt az a tény, hogy te is álmodtál már olyasmit, ami az emlékeidben nem szerepel, nem is szerepelhet, nyilvánvalóvá teszi azt, hogy az álom nem csak emlékekből építkezik. Innentől fogva, maga a kérdés alapját kérdező téves, maga a kérdés cáfolja ezt meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!