Mit jelent, ha bezárom magam álmomban egy pincébe?
Volt egy álmom, amiben menekültem valami elől a kutyámmal, azon az útvonalon, ahol mindig sétáltaton, és bementem ott egy házba és elbújtam a pincébe és magamra zártam. Az álom közben a kutya egyszercsak nem volt mellettem, egyedül voltam a sötét pincébe és azt se tudtam mi elől bújtam el. (Aztán felébredtem)
Mit jelent ez az álom?
Az egyik álmoskönyv szerint:
pince
- Egy bajod, problémád megoldásához nagy alapossággal hozzáfogsz; bátor és eredményt hozó végiggondolása elég kényelmetlen állapotnak. Tiszta, esetleg napos pince: rendkívül ellentmondásos érzelmek, gyakran változó vélemény. Dohos, szûk pince: ha szorongást kelt: a legjobb úton haladsz, hogy kilábalj zûrzavaros belsõ állapotodból. Pincében, ha ládát, zsákot találsz és abban irtóztatódolgot sejtesz: általában könnyedén felismered az összefüggéseket, kutatod is azokat, most azonban valami megtorpanásra késztet; nagy lelkierõre van szükséged. Pincében bennrekedni: rájöttél, hogy viselkedéseden módosítani kell. Borpince: kínzó érzéseid elmúlása, megkönnyebbülés.
Rejtett vágyak és félelmek vannak itt. Nagyon alaposan nézzen körül, az itt talált tárgyak szimbólumok, emlékek abból a korból, ahová vissza kellene menni, ahonnét újra kellene kezdeni. Az erő forrását is itt találhatja (pl. kazán). Jó ügyért hasznosítsa. Néha megjelenik itt a Félelem is, amellyel ébren nem mer találkozni. Nézzen a szemébe.
Kutya
A legrégibb és leghűségesebb háziállat, ám az ókori Egyiptomban halálisten, a görögöknél a pokol őrzője. Az álom egyidejűleg tükrözheti mindkettőt, a ragaszkodást és az elmúlást. Szoros kötődése miatt a kutya átveszi környezetének érzelmeit, néha szinte gazdái helyett betegszik meg. Ön is ilyen érzékeny lélek? Ha támad, ellenséges: saját agresszív késztetései fenyegetőek közvetlen környezete és maga számára. Egyiptomi álmoskönyv: Kutyaharapás: gonosz varázslat sújtja. Babiloni álmoskönyv: Kutya húsát enni: Egy vágy nem teljesül. Gabdorrahman: Ellenség, de nem túl erős. Népi hiedelem: Ugat a kutya: jó hírt kapsz. Cayce: Barátság, amely átfordulhat ellenségességbe.
Annyit tudok az álomhoz hozzátenni, hogy ha érzed, hogy közeledik az álom vége, mindig törekedj a szabadságba, mindenhonnan próbálj meg kijutni, nyílt levegőn érjen a vég, sose bezártságban. Elméletileg az álom lélek a te második lelked, vagy másik éned, és ő akkor is ébren van, és teszi a dolgát, mikor nem alszol, csak akkor te hozzácsatlakozol, és megéled. Ha ébredezel, az azt is jelenti, hogy az álomlélek már nem kívánja élvezni a társaságod. Én sem menekülve, sem bezárva, sem elbújva nem fejezek álmot, főleg nem sötétben, mindenképp világosban, szabadban, és egyedül kell álmot fejezni. Az se jó, ha a kutyához túl hűséges vagy, visszaélhet vele.
Volt már olyan álmom, amikor óriások elől, csodaharcművészek elől, ninják elől, de még szörnyek elől is menekültem, és mikor már éreztem, hogy közeledik az álom vége, és nem tudtam sehova se bújni, egyszerűen kiugrottam a Földről, a Holdra mentem, és ott csináltam magamnak egy házat. Tágas, kényelmes, otthonos, nem találnak meg következő álomig, és biztonságban is lehetek. Mert az álomlélek sérülése kihatással lehet a valóságra, de ha elhuny, hosszú ideig nincs álom, nem támaszkodik rád, és nem játsz be neked hosszú jeleneteket, túlnyomó részt az is mese, ezért nem csak az álomléleknek kell vigyáznia a valódi lélekre, de a valódinak is az álomlélekre.
Még valami: Egyes mendemondák szerint az álomkép-lélek nem más, mint a tükörképünk, csak eljátszadozik velünk... :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!