Bizonyos zenék miért keltenek az emberben nyugtalanságot és félelmet?
Mert diszharmonikus hangzásuk által gyengítik a "lélekruhádat", ezáltal pedig sebezhetőbbé válsz a kívülről jövő ingerekkel szemben.
Ezt tudat alatt érzékeled is, ezért leszel nyugtalan, vagy kezdesz el félni az ilyen zenék hallatán.
Nálam meg a komolyzene. De tényleg, egyszerűen megőrjít.
Régen csak arra figyeltem fel, tiszta ideg vagyok, mi a fene van, hát komolyzene ment a rádióban, és mivel olyan, amilyen, szépen beléd eszi magát. A hangos, dübörgő, vagy akármi, amit nem szeretek, legalább felhívja magára a figyelmet, és kikapcs., ez meg alattomos jószág. :D
Vannak pl. a filmzenék. Amikor ugye a feszültség miatt raknak bizonyos jelenetek alá idegborzoló zenéket.
A komoly zene nálam is kiveri a biztosítékot.
Mintha valami gonoszság lenne benne, fura.
Más meg imádja.
Így már értem.Azok a fajta filmzenék direkt a félelmekre jáfszanak.
Mi a baj a komolyzenével? Én Mozartot, Vivaldit, Beethovent hallgatok de van hogy mást... Szerintem hangulatfüggő és archetípusfüggő milyen zene okoz boldogságot és mi az ami nem.De eltéftem a tárgytól
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!