Jó az, ha valaki irányítani tudja az álmait?
Figyelt kérdés
2018. febr. 20. 07:33
2/12 anonim válasza:
Mire lenne jó? Max dicsekvésre.
3/12 anonim válasza:
Franc tudja, úgy nem lenne igazán érdekes.
4/12 anonim válasza:
Nekem elég sűrűn szokott lenni tudatos álmom, nem jó semmire... Csak álom.
5/12 anonim válasza:
Van haszna, de jók a spontán álmok is.
6/12 anonim válasza:
Igen, nagyon jó. Sokat megtudhatsz magadról. Többet, mint egy pszichológusnál
7/12 anonim válasza:
Mi az a 'több', amit az irányított álommal megtudsz magadról?
Ha kizárod a spotaneitást, kizárod a 'jósló' álmokat is. Nem kérdezheted, mit jelentenek álmaid, hiszen csak arról álmodsz, amiről és amit akarsz.
Az álmodásnak az evolúció során kifejlődött funkciója van, hiszen bizonyított, hogy az állatok is álmodnak.
Ha te tudatosan arról álmodsz, amiről akarsz, te irányítod álmaid, ezt a funkciót teszed működésképtelenné. Az ilyen esetben álmodás közben is irányítottan működő agyat te magad akadályozod a spontán pihenésben.
9/12 anonim válasza:
#7# Abból, amit írsz, világosan látszik, hogy fogalmad sincs, mit élnek át a tudatos álmodás során azok a szerencsések, akik képesek rá.
10/12 anonim válasza:
Valahol olvastam, hogy a tudatos álmodás tanulásra is jó. Nekem ugyan még nem jött össze, de szívesen alkalmaznám erre a célra, ha valóban működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!