Hogyan tudnék a leghatékonyabban felkészülni a szóbeli vizsgára?
Figyelt kérdés
A tételek tudom naggyából, előtte átolvasom, után csak akadozva tudom elmondani, a többségét. Szerdán lesz a vizsga. Hogy tudnám addig tökéletesíteni a tudásom?2010. máj. 21. 12:44
1/6 anonim válasza:
Próbáld meg úgy elképzelni mintha csak órán felelnél,ha tudod akkor meg még jobb igaz olyankor mindenki izgul és mindent elfelejtet.Sok sikert.
Én is most vizsgázok úgyhogy együtt érzek veled.
2/6 anonim válasza:
Egész álló nap mondogasd és annyira benned lesz mint ha csak beszélnél, és nem fogsz akadozni ha betűről betűre tudod
3/6 anonim válasza:
Szerintem ne szóról szóra tanuld meg! Legyen mindegyikhez ötleted, hogy mind mondanál, és a saját szavaiddal és saját mondataiddal mond el a témát. Persze egy két bonyolultabb szerkezettel betanulhatsz...de hidd el ha vizsgán véletlen elakadsz valahol, nem tudom hogy folytatódik a mondat szó szerint, akkor összezavarodsz és ez súlyosabb annál, mint hogy szabadon beszélsz, nincs teletömve nehéz grammatikai szerkezettel Sok sikert!
4/6 anonim válasza:
Akár de pont azért tanulja meg hogy ne akadjon meg, egyébként nem is lehet úgy tanulni hogy nem tudod mit tanulsz
5/6 anonim válasza:
Először is áll hozzá pozitívan és tartsd azt a szemed előtt, hogy a jegyed múlik rajta és minél jobban adod elő magadat annál jobban fog menni!! Játszd el a vizsgát ,írd le cetlikre a tételeket keverd össze őket, húzd ki és kezd el hangosan felmondani valakinek, vagy csak magadnak!
Ne magolj!Mert ha belekérdeznek vagy elfelejtesz egy szót, akkor borul a szóbelid!Vázlatpontokba szed a lényeget és azokat tanuld meg, így biztos nem akadsz el és a vizsgádnak lesz struktúrája, ami a legfontosabb, hogy HIGGY MAGADBAN!Sok szerencsét!
6/6 anonim válasza:
Ha több időd van, vagy lesz felkészülni egy vizsgára akkor előtte érdemes egy kis tanfolyamot elvégezned. Van egy olyan, amivel a jobb agyféltekéd segítségével úgy tudsz villámgyorsan átolvasni könyveket, tételeket, hogy időt spórolsz és mellette kb. a 70%-a meg is marad. Ez egyáltalán nem hasonlít a magoláshoz és még a hagyományos tanulásmódszertanhoz vagy (iskolában tanult) olvasáshoz sem. A neve Villámolvasás, amit Paul Scheele fejlesztett ki. Nézz utána, állítólag érdemes mert hatékony. Én is mostanában próbálgatom, bár nekem sem a vizsgaidőszakom közepén kéne kísérleteznem.. Azért remélem tudtam segíteni! Egy kalappal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!