Gyors, villám olvasásról vélemény?
Akik jártassak ezekben a témákban szivesen elolvasnám a véleményüket.
Kiváncsi vagyok ,hogy van valós alapjai ezeknek a technikáknak vagy sem ?
Elhiszem ha látom vagy valaki be tudja bizonyítani előttem hogy működik. De olyan könyvvel amit én adok a kezébe és előttem kell megcsinálnia. Ha bebizonyosodik hogy működik például 1000 oldal / 1 óra akkor meg akarom tanulni én is.
Ez a véleményem.
Hiába tud gyorsolvasni, ha szövegértése kritikán aluli!
Több kirakatot látnál futás közben, mégsem úgy közlekedsz.
800 oldal? 800 oldalon, tegyük fel, hogy van oldalanként 5 eddig nem ismert tény. Az 4000 információ-adag. 4000 eddig nem ismert tényt szerintem nem jegyez meg senki, rövid idő, mint egy óra alatt - ha igen, akkor az olvasási képességekhez e ténynek nem sok köze van, pontosabban két képességet kell tökélyre fejleszteni, ebből az egyik az olvasás.
Vannak azért határai a gyors/villám olvasásnak. Mert ha nem is 800 oldal, de szerintem akkor eredményes, ha mondjuk egy oldalon van 3-5 információ, ami megjegyzendő. Ha minden mondatban van valami fontos (adok egy műegyetemi matek jegyzetet), akkor szisszen a lufi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!