Hogyan tudnék a "felettes én"-mel kapcsolatba kerülni?
Egyébként Freud elméletén kívül még rengeteg létezik, pl. Berne és Jung.
De kettőt különesen kiemelnék:
Az egyik George Kelly elmélete, a másik pedig Frederick Herzberg kéttényezős motivációs elmélete.
Szerintem folyamatosan kapcsolatban vagy, ebben megnyugodhatsz. Minden embert számtalan gondolat foglalkoztat naponta.
Ennek szerepe lehet abban is, hogy olyan információ-áradat zúdul az emberiségre a XXI. században, ami bizony könnyen összezavarhat minden egészségesnek hitt elmét is.
Az emberi agynak vannak korlátai, amit - élettapasztalataim szerint - nem jó túlságosan szellemileg kiaknázni, mert könnyen megbosszulhatja magát a kelleténél nagyobb fokú erőfeszítés. (Még ennek rövidtávú kísérlete is!)
Üdv: 41/N :)
Az agyunk határaitól még igen messze vagyunk hisz kb. 3-4 %-át használjuk, így van mg mit feszegetni bőven veszély nélkül, a lényeg hogy megfelelő technikát vagy folyamatot kell alkalmazni.
A kérdésre válaszolva: szerintem először pontosítani kell hogy mit is értesz felettes én alatt. ÉS hogy bepillantást vagy folyamatos tapasztalást szeretnél.
Ha ezeket letisztáztad utána keress hiteles lehetőséget.
6-os válaszoló vagyok.
Aki feltétel nélkül hisz az összes fellelhető ezoterikus módszerben próbálja ki, vagy tegye meg a lépéseket - ahogy szeretné.
Tegyük fel, hogy most nem rólam van szó. Egy érdekes mondás jutott most hirtelen eszembe mindezek kapcsán: "Mindent szabad, de nem minden használ."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!