A fejemben nagyon tisztán hallható zenét, hangot, akármit lehet valamivel felvenni és megszólaltatni (valami kütyü)?
Szerintem túl sok sci fit nézel. Egy zeneszerző munkája is pont abból áll hogy a fejében megjelenő dallamokat létrehozza a külvilágban. Lekottázza, megálmodja. Nem gondoltál még arra hogy zenét tanulj, vmilyen hangszeren vagy akár gépen létrehozni, ha ahhoz vonzódsz. Ehhez előbb azt kellene feltalálni hogy egy gép le tudja írni amit gondolsz. Ha meg lenne ilyen gép akkor az emberek csak visszaélnének vele és nem pedig jó dologra használnák. Ez elég naiv kérdés már bocs.
Ha meg ilyen jó a zenei érzéked akkor inkább fejlesztened kellene és magadnak leírni, alkotni belőle, nem pedig azt várni hogy egy gép csak úgy megalkotja helyetted.
Sajnos még nincs ilyen szerkentyű, én is gyakran hiányolom. Nem csak zenék, hanem egyéb gondolatok rögzítése is jó volna! Például az álmokat lehetne végre alaposan vizsgálni.
Sok zenész hallja belül a zenét, ezért is kezdenek el hangszeren játszani, és gyakorolnak szorgalmasan évekig, hogy végre valahogy megmutathassák másoknak is.
Szerencsére ma már nagyon könnyen tudsz géppel zenét gyártani, ahhoz rengeteg csodakütyü létezik, ha tényleg érdekel, és elszánt vagy, pár hónap alatt bele lehet tanulni!
Ha jól tudom az ilyen jellegű technika ott tart, hogy tudsz mozgatni egy robotkart, vagy kapcsolót gondolattal átkapcsolni.
A zene kiolvasása szerintem bonyolultabb lenne, mint mondjuk szándék, vagy szöveg kiolvasása. Kb. olyan, mint ha érzelmeket szeretnél gépileg megjeleníteni...
Ettől még nagyon messze vagyunk! Tanulj meg kottát olvasni, programmal zenét összeállítani, és egy idő után olyan megszállott állapotba kerülsz, hogy észre sem veszed, hogy a hangok megszólaltatásához valamilyen közbeeső eszközt használsz.
Hú, most ez ciki, de nem tudom melyik híres szerző volt - lényeg, hogy süketen is írt zeneműveket. Kb olyasmit csinált, mint amire Te gondolsz. :)
Erre nagyon "egyszerű" a megoldás, tanulj zenét és játszd le te magad!
Javaslom kezd a zongorával, szolfézzsal, összhangzatannal. Ilyen kitűnő zenei memóriával,és (talán) hallással gyorsan fogsz haladni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!