Egy fontos vizsgám lesz a jövőhéten, tudnátok valami meditációt ami segíthetne?
Nem tudom, mire mész vele, de leírom, én hogy jártam. Sokan mesélik, hogy milyen pechesek, mert pont azt az egyetlen tételt húzták ki, amit nem tudtak. Állítólag ez azért van, mert egyfolytában arra koncentráltak, hogy "Jaj, csak ne a hetes tételt húzzam, csak ne a hetest!" Az agy ebből egyedül a "hetest" jegyzi meg, és bevonzza magához. Ezért ehelyett arra a tételre kell koncentrálni, amit ki akarsz húzni, nem arra amit nem. Egyik tanfolyamon megpróbáltam. Négy viszgából kétszer bejött! Úgy csináltam, hogy tanulás közben szándékosan nem néztem meg a tételek számát, nehogy rögzüljön, csak a kérdést meg a kidolgozást. Aztán amelyik nagyon jól ment, annak megjegyeztem a számát, és elkezdtem mondogatni magamban: "Jaj csak a kettest, a négyest vagy a tízest húzzam!" Én csodálkoztam a legjobban, amikor másodszor is sikerült. Persze ez csak tételes rendszerű vizsgánál működik, és nem száz százalékos.
A másik, amit az egyik iskolatársam csinált: állítólag az agy sokkal jobban memorizál, amikor alfához közeli állapotban van. Ebben az állapotban vagyunk elalvás előtt is. Ezért az illető azt csinálta, hogy a kidolgozott válaszokat kinyomtatta és kitűzte az ágya fölé a falvédőre, hogy elalvás előtt is azt lássa. Arról viszont nem tudok, milyen eredménnyel járt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!