The Secret: Tapasztalatok a vonzás törvénye alapján?
Irjátok le azt amit sikerült bevonzzani, és azt a módszert is, ahogyan sikerült.
Látvány tábla? Vizualizáció? Esetleg valami saját módszer?
Tényleg működik, csak hinni kell!
(ha úgy állsz hozzá, hogy áh, ez hülyeség, de azért megpróbálom a poén kedvéért, ne csodálkozz ha nem jön be! Csak komoly "hivők" irjanak!
Ja igen és még valami, a saját kezeddel írtad ezt: "A kvantummechanikának semmilyen ezoterikus vonatkozása nincs,"
miről is beszélünk...
>Mit tudsz te a kvantum fizikáról, te ezzel azt állítottad hogy okosabb vagy a titok című filmben szereplő lojális érvekkel megmagyarázott tényekről beszélő emberektől, akiknek az agykapacitása messze a tiéd fölött van.
Kitűnő szalmabáb-érvelés, de ugyebár az nem ér. Sehol sem állítottam, hogy okosabb lennék a bácsiknál a Titokban. Én azt állítottam, hogy amit a kvantummechanikáról mondanak (ők és mások ezo-körökben), az nem igaz. Lehet, hogy okosabbak nálam, de attól még nem mondanak automatikusan igazat.
Hogy mit tudok a kvantummechanikáról? Eleget tudok ahhoz, hogy el tudjam különíteni a kvantum-miszticizmustól. Ezo körökben ez most éri a virágkorát; a bácsik kihasználják azt, hogy a legtöbben tökéletesen laikusak és járatlanok a témában, ezért gyakorlatilag bármit meg lehet vele magyarázni. Fognak néhány ködös áltudományos kifejezést, belekeverik a „kvantum” szót, és lám, a laikus hívő már rögtön el is fogadja, mint tudományos magyarázatot. Gyakran még nem is teljesen alaptalan dolgokat állítanak, hanem bizonyos következtetéseket torzítanak, egyszerűsítenek tévesen (pl. „a tudat alakítja a világot meg teremti az anyagot”, meg hasonlók). A kérdés az, hogy te mit tudsz a kvantummechanikáról, hogy te milyen alapon hiszel a bácsiknak, és hogy mennyire néztél utána, hogy vajon igazat mondanak-e. Persze ez költői kérdés, mert a válasz eléggé nyilvánvaló.
>Igen a gondolatokat meg lehet mérni, ezt gépekkel igazolja a 21. század
Nem a „gondolatokat” lehet megmérni. Az agyműködés által gerjesztett elektromágneses jelenséget lehet mérni. És ha így van, akkor mi van? Mi köze van ennek itt és most bármihez? Ez nem támaszt alá semmit, nem cáfol semmit, semmi köze semmihez.
>hanem azt hogy azért nem hisztek benne sokan mert egyszerűen az egótoknak (...) köszönhetően nem próbáljátok ki
>Semmi köze az ezotériához a vonzás törvényének, nem értem sokan miért keverik össze?
Itt van elásva a kutya! Ugyanis a dolog >valóban működik<. Én is alkalmazom bizonyos mértékben. A Vonzás Törvénye két nagyon egyszerű dologról szól: a pozitív hozzáállásról és önmagunk motiválásáról. Ezek egyszerű, hasznos, elsajátítható dolgok, és ahhoz vezetnek, hogy elérjük a céjainkat, vágyainkat. Ez valóban nem ezotéria, hanem egyszerű pszichológia. De ugye ezt így nem lehet eladni. Ezért van a baromi egyszerű alapvető mondanivaló köré felépítve egy áltudományos ezós cukormáz, a kozmikus erő, ami teljesíti a vágyaidat, meg a kvantumos magyarázatok, meg úgyáltalában minden, ami a filmben elhangzik. Az ilyen filmek/könyvek célközönsége rendszerint járatlan a tudományos világban, ráadásul hinni >akarnak<, ezért őket a legkönnyebb elvarázsolni ilyen magyarázatokkal. Ez már keményen ezotéria (bár inkább marketing).
Érted? A dolog működik, de nem amiatt a sok baromság miatt, amit a filmben mondanak. A Vonzás Törvénye nem létezik, a Titok pedig annyi az egészben, hogy ilyen rettentő egyszerű dolgok állnak a hátterében.
Ne vitatkozzunk feleslegesen,téged nem lehet lelőni, rosszabb vagy mint egy számítógép.
Van nekem fontosabb dolgom is minthogy újabb regényt írjak, elfáradtam...
Sosem lesz egy véleményen ez a világ :) ez még egy hatalmas törvény.Különbözünk nagyon egymástól, így nincs is értelme erőltetni, akik alkalmazzák,üzenem nekik hogy csak önmagukra hallgassanak és tapasztalataikra, a többi mehet a levesbe.Minden jót mindenkinek.
>Ne vitatkozzunk feleslegesen,téged nem lehet lelőni, rosszabb vagy mint egy számítógép.
Mindig ez van. Ha érvekkel állítunk szembe egy magadfajtát, akkor személyeskedik, terel vagy megfutamodik. Mondjuk megértem, valamivel pótolni kell az érvek hiányát.
Amúgy ez nem volt vita.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!