A zene befolyásolja az emberek agyát, ezzel együtt az életét?
Én zenész vagyok, szóval azt hiszem, értek a témához. A zenének annyiféle hatást tulajdonítanak, hogy az már nevetséges. Lásd Mozart hallgatása jót tesz a babáknak. És mi van Haydnnal vagy Scarlattival?
A hangulatra nyilván hatással van a zene, de ugyanígy ha negatív kicsengésű bármilyen zajt hallgatnál, az is negatív érzelmeket keltene benned. Akkor is, ha az a zaj nem zene.
Szerintem az emberek inkább egymást befolyásolják, addig-addig mondogatják, hogy a zenéknek ilyen-olyan hatásuk van, amíg maguk is elhiszik, aztán onnantól tényleg érzékelik magukon a hatást. De azt valójában nem a zene okozta, hanem a hatásban való hit.
Nem értek egyet az első válaszolóval.Én nem azért hiszem azt hogy megváltoztatja a gondolkodasomat a zene mert mások azt mondják, hanem mert én ezt igy gondolom, érzem tapasztalom.
Egyébként a kérdésre válaszolvan, teljesen igy vagyok vele én is!!!
Hiszen a zenét ezért hallgatjuk, jobb kedvünk legyen, felszabadultabbak legyünk, ezáltal javul az életminőségünk.Ennyi.
szintén zenész, és szintén az a véleményem, hogy túlmisztifikálják ezt... a zene az zene. Persze, jó eszköz arra, hogy leírj vele, átadj egy hangulatot, érzést. Maximum gyenge akaratú emberek képzelhetik azt hogy hatással van rájuk a zene, no offense :) Ha úgy érzed, hogy ez zene jobban befolyásol téged mint szeretnéd, akkor egy ideig ne hallgass zenét, hogy tisztuljon ki a fejed.
Egyébként valami statisztikai felmérés szerint a tehenek több tejet adnak ha nemtudom mit hallgatnak. (Beethovent talán). Én úgy gondolom, hogy véthettek kis hibát a felmérésben, előfordult már ilyen.
Én azt hiszem, hogy az érzelmekre mindenképpen hatással van. Van olyan, hogy kicsit le vagyok törve, ha olyankor valami jó kis zenét hallgatok, még a hangulatom is jobb lesz.
A hangulataink és az érzelmeink pedig azért bizonyos fokig hatnak a gondolkodásunkra is, úgyhogy ilyen szempontból, közvetetten hat a gondolkozásra.
Persze egy jó kis pörgős számtól még egy örök világfájdalom emberből nem lesz csupaöröm optimista. :)
A zene mindenképpen hat az agyadra, ezen belül legjobban a hangulatodra. Igaza van a zenésznek: a zenén kívül más is hathat így - de a zene bizonyítottan, már a halakra is hat, és az összes náluk fejlettebb lényre is.
Én is azt mondanám, hogy többször hallgass vidámabb zenéket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!