Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Melyik meditáció jó erre?

Melyik meditáció jó erre?

Figyelt kérdés

Évek óta foglalkozom a meditációval (elméletben[gyakorlatban valahogy nem megy])

Nagyon sokat változtam,mióta foglalkozom az ezotériával.

De egy valamin nem sikerül változtatnom,ha bele szakadok sem.Ez a türelmetlenségem.Borzasztóan türlemetlen vagyok,minden bajom ha várnom kell valamire.Teljesen idegbeteg vagyok ha pl.lelassul a számítógépem.Egyszerűen nekem mindig minden akkor kell,abban a pillanatban.

Van olyan módszer(meditáció,légzéstechnika) ami segít fejlesztenem a türelmemet?

2011. febr. 17. 18:33
 1/10 anonim ***** válasza:

Csak a gyakorlás és a fokozatosság.

Én is ilyen vagyok (fejben-meditálós, türelmetlen). Nagy sikerélmény, ha 4-5 percre ki tudom kapcsolni az agyamat. És úgy állok hozzá, hogy nem fontos, hogy megvilágosodjak tőle, ha relax lesz 4-5 percre, már megérte.

2011. febr. 17. 18:45
 2/10 anonim válasza:
Néhányszor intézz ügyet az APEH-nél (bár már nem így hívják), Önkormányzatnál, egyéb ilyen hivataloknál. Garantáltan türelmet tanulsz!
2011. febr. 17. 19:35
 3/10 A kérdező kommentje:
Viccet félretéve pont az ilyen dolgok miatt nincs már türelmem.A fél életemet végigvártam már.Vonatra,buszcsatlakozásra,párommal való találkozásra,orvosnál órákig vártam már.Egyszerűen már a könyökömön jön ki a várakozás,ezért akarom azt hogy ezt az időt is "élvezzem."
2011. febr. 17. 19:55
 4/10 anonim ***** válasza:
Arra mondjuk jobb egy könyv vagy mp3 lejátszó, mert a készenléti (ugrásra kész sorban állós) állapot nehezen összeegyeztethető a meditációs állapottal.
2011. febr. 17. 21:50
 5/10 öregvarázsló ***** válasza:

Kitől vársz segítséget?

A saját magad segítségét is elutasítod!

"nem sikerül változtatnom,ha beleszakadok sem" ezt mondod Te.

Vigyázz, mert a kimondott szónak teremtő ereje van.

A türelem rózsát terem - mondja közmondás.

Szakíts időt arra, hogy csak önmagaddal legyél./Meditáció!/

2011. febr. 18. 08:29
 6/10 A kérdező kommentje:

Iszonyúan nehéz lecsillapítani a gondolataimat.

Nem tehetek róla,amikor leülök,hogy most elmélyülök,egyszerűen mintha még több gondolat kavarogna a fejemben.Ha meg már ott tartok hogy nyugodt vagyok,akkorra meg elalszok.

Pedig nagyon akarom!NEM GÖRCSÖSEN!!!DE akarom.

2011. febr. 18. 09:01
 7/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Meditáció is jó erre; és létezik konkrét segítség is. Ha gondolod, írj egy privit és beszélhetünk róla.

Szép napot neked!

ParlanDo

2011. febr. 18. 09:54
 8/10 anonim válasza:
A lényeg az hogy mikor meditálni akarsz, ülj/feküdj le, és csak 1 dologra koncentrálj, csak 1 egyszerű dologra, mondjuk valami egyszerű mintára, vagy nemtom, a lényeg h vmi egyszerű legyen.
2011. febr. 22. 18:07
 9/10 anonim ***** válasza:
Elvileg az egyik legegyszerűbb, ha saját lélgzeted figyeled végig tudatosan. Ha jönnek a gondolatok nem baj, csak ne kapaszkodj beléjük, térj vissza állhatatosan a lélegzetedre. És maximáld 10 percben, utána már alhatsz ;-)
2011. febr. 22. 20:23
 10/10 anonim ***** válasza:

Én is így kezdtem, ne aggódj. Alapból én is türelmetelen és "idegbeteg" ember voltam, ma már más vagyok. Meditáció az elején tényleg nehéz, de ha egyszer már ráéreztél akkor menni fog. Próbálj ki különböző meditációs technikákat, pl a zen meditációt, nálam az jött be. Keress rá az interneten, rengeteg anyagot fogsz találni hozzá.

A lényege az, hogy leülsz törökülésbe egy párnára, és lassan ugye elkezdesz ki-be lélegezni mint ahogy alapból. Aztán kezdd el számolni a belégzéseket, mindíg 10-ig, aztán kezdd újra. Nekem ezzel a technikával sikerült elérnem a nyugalom állapotát. Segíthet még ha kint vagy a természetben, nem bent a szobában. Én pl a teraszra szoktam kiülni jól beöltözve, és ott csinálom. Hallgathatsz közben meditációs zenét is, ilyet is rengeteget találni youtubeon. Akkor fogod észrevenni hogy jól megy, amikor a tested önkéntelenül megrándul itt ott, esetleg egy kicsit el is szédülsz ültödben, ez azt jelenti hogy ellazultál. Sok szerencsét hozzá!

Marivs

2011. febr. 24. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!