Villámolvasásnál eltudjuk mesélni a könyv tartalmát, vagy csak konkrét dolgokat tudunk meg? Mennyi idő alatt lehet profin csinálni? Mi a legjobb technika amit alkalmazni lehet, hogy mennél többet és részletesebben tudjak egy könyvről?
Rakamu:
én mát többször villámolvastam a sejttan könyvemet, de az egyes részek ugyanúgy marhabonyolultak voltak, mintha nem is villámolvastam volna, és semmi nem jött elő a könyvből, sőt, a tanult részeket is ahamr elfelejtettem. talán vmit rosszul csináltam, válaszolnál pár kérdésre?
fotóolvasásnál mire kell ügyelni?
szabad a szemet mozgatni, v ha könyv közepét nézem, tényleg bejut a szöveg sarka is az agyamba?
mennyi ideig kell minden nap gyakorolni, h érezhető hatása legyen?
az elején a meditáció mennyire fontos? nem tudok teljesen lemenni alfába, ez nagy baj, v elég ha csak ellazult vagyok?
kössz a választ előre is!
A villámolvasással tulajdonképpen nem olvasod el a könyvet, csak a lapok képét jegyzed meg.
Tehát később, ha érteni is akarod, fel kell idézned a lapot és akkor elolvasni és megérteni.
A villámolvasásnak több lépése van.
Sajnos nem tudom már őket sorrendben, de volt, előzetes áttekintés (amikor megnézed kell-e neked egyáltalán a könyv), ellazulás (amikor elmondod melyik szerzőtől melyik könyvet akarod elolvasni, és miért, mire van rá szükséged), fotóolvasás (amikor egy-két alkalommal oda-vissza, normálisan vagy akár fejjel lefelé is átlapozod a könyvedet, hogy vagy nem fókuszálsz a sorokra, vagy mögé nézel), aktivizálás (beleolvasgatsz, elmetérképes vázlat), leellenőrzés. Remélem jól mondtam az öt dolgot, javítsatok ki ha nem.
De a villámolvasásnál elengedhetetlen az aktivizálás (amikor előhívod a tudatalattidból az anyagot) és a memorizálás során az elmetérképek készítése (más néven pókábra, sugárábra, gondolati jegyzet). Nézzetek utána, önmagában is nagyon hasznos technika, a kettőt ötvözve pedig hatványozottan jó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!