Agykontroll vagy villámolvasásra érdemesebb menni? Esetleg mind kettőre?
A villámolvasás az igazából arra jó, mikor a szöveg jól lenne kivázlatozható. Mondjuk, némi túlzással, egy hosszú népmese, melynek elolvastával megkérdi a szemben ülő utas, hogy: miről szólt? És te mondhatod, hogy: sok kaland után egybekeltek.
De egy jó matekkönyvnél semmit nem jelent a villámozás, mert ott minden soron el kell kissé gondolkodni az átlag agyú embernek.
Szóval, ha mérnök leszel, hagyd a francba, ha ügyvéd, akkor lehet, hogy hasznos.
S agy is kell ehhez, eleve. Manapság, amikor egyetemistától lehet itt olvasni, hogy: tényleg lehet úgy olvasni, hogy nem mondom ki a szótagokat? Hát, neki reménytelen egyre nagyobb egységeket egyetlen pillantással átfogni ÉS! feldolgozni szinte ugyanakkor.
Amellett az egy pillantással átfogok fél sort módszer az néha kudarcra vezet. Például, gyorsolvasással a Dr. Bubó-beli geg, hogy boa constrector felett úgy el lehet siklani mint a huzat, mert az ember, ha kicsit olvasott már kígyósakat, akkor a helyes constrictornak olvassa (A szöveget ugye a taláros kígyó mondja, aki az egyetem rektora, én, mint az egyetem boa cost - rektora...).
Amellett szerintem a szemet is rongálja.
"A villámolvasás az információgyűjtés sebességét növeli, a memorizálásét nem."
Az nem is. Csak a jó könyvek és tanfolyamok, azok súlyt fektetnek arra, hogy ezt a képességet is fejlesszék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!