Mikor tudom, hogy elértem az alfa állapotot?
Hát nem fog közben neon felirattal villogni egy Alfában vagy felirat :)
Anno én úgy olvastam, hogy ha 100 tol 1ig elszamolsz, lassan, a számra figyelve, elkepzelve, mintha egy táblára írnád, és közben nem gondolsz millió másra csak erre, akkor a végén alfa állapotban vagy biztosan. Ezt párszor megcsináltam és rajöttem, hogy nem azt érzem, amikor sikerül hanem amikor onnan "kifelé jövök" az olyan érzés, mint amikor félálomban felébredsz (pl a buszon vagy olyan helyen ahol nem tudsz mélyen elaludni csak bóbiskolsz)
Szóval olyankor érzem, hogy kizökkenek és innan tudom, hogy előtte alfa állapotban voltam. Közben abszolút nem aludtam, éberen gondolok mindenre amire szeretnék. Pl programozni, agykontrollal. Sok gyakorlás utan már világos hogy mit kell érezni, jobbára nekem olyan, hogy melegség önt el, ellazult vagyok. De érzem mindenem. Igazából semmi extra.
Sok sok ilyen "semmitsem érzek" után egyszer csak lettek sikerek és onnantól fogva tudtam, hogy sikerült ezek szerint minden alkalommal alfa tudat állapotban lennem.
5-ösnek: Olyan indiai, tibeti, kínai stb. vallások, amik több ezer éve léteznek. Buddhizmus, taoizmus, hinduizmus, dzsainizmus és még sorolhatnám. Mindegyikben elég fontos szerepet játszik a meditáció, aminek az egyik fontos eleme az alfa állapot elérése. A kommentjeid stílusa alapján alsó tagozatos lehetsz, úgyhogy majd pár év múlva tanulni fogod ezeket töriből.
A modern korban pedig az orvostudomány műszerekkel is megállapította, hogy léteznek különféle agyhullámok, köztük az alfa hullámok is, amik az alfa állapotot segítik elő.
Nekem olyan érzés, mintha szédülnék vagy ha pörögnék. Viszont ezt nem a megszokott módon érem el (100-tól 1-ig számolás), hanem a testem és a gondolataim ellazításával.
Lehet neked is más módszerrel sikerül majd elérni ezt 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!