Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Igaz, hogy az éttermekben a...

Igaz, hogy az éttermekben a használt 0,25l-es üvegekbe nagyobb palackokból töltik át az üdítőket?

Figyelt kérdés

láttam párszor hogy már elég megviselt üvegben hozták ki, persze kupak nélkül, de mégis ugyanolyan szénsavas volt.

hogy csinálják?

2019. jún. 9. 11:09
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem töltögetnek semmit sehová. Bontatlanul kapják a kis üvegeket, és mielőtt felszolgálnák, leveszik a kupakot róla. Ezt egyébként illik a vendég szeme láttára tenni. Az üvegek meg azért nézhetnek ki viharverten, mert egyrészt nem aznap hozzák frissen a cuccot, nem kezelik őket hímes tojásként. Ráadásul mivel üvegről van szó, a gyártóhoz visszaküldhetőek, ahol egy alapos fertőtlenítés és tisztítás után újra felhasználják azokat.
2019. jún. 9. 11:23
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Amelyik étterem kicsit is ad magára, ilyesmit soha nem kockáztat meg. És ahogy az előttem szóló írta, a vendég előtt csavarják le a kupakot. Ha mentes, ha bubis.
2019. jún. 9. 11:54
 3/8 anonim ***** válasza:
22%
ha nem előtted csavarja le a kupakot, akkor fel kell állni és kimenni! Komolyan. Ennyi. Amelyik étterem ennyit nem ad magára, ami ugye alapvető, azt ott kell hagyni.
2019. jún. 9. 11:59
 4/8 anonim ***** válasza:
18%
Én eleve be se megyek mert ne akarják már rám sózni a 2,5 dl üditőt,a 2,5 literes árán.
2019. jún. 9. 12:16
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Biztos van ilyen hely, de nem tartom valószínűnek.

Egyébként nyugodtan szólj, hogy előtted bontsak fel

2019. jún. 9. 12:53
 6/8 Noblesse Oblige ***** válasza:
100%
huh, én eddig bárhol kértem üveges italt, a szemem előtt vették ki a hűtőből a palackot és szintén a szemem láttára nyitották fel. Még sosem hozták ki elve kibontva.
2019. jún. 9. 15:26
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Eddig ha étterembe mentünk az üveges kólát vagy vízet ott elötem bontották ki ezt amúgy úgy szokás csinálni és a vihar ért kinézet azért van mert ezeket az üvegeket vissza küldik gyárba kimosák és újra töltik
2019. jún. 10. 06:26
 8/8 A kérdező kommentje:

ez megnyugtató, akkor ezek szerint csak városi legenda hogy újratöltik :)

köszönöm mindenkinek a választ

2019. jún. 11. 09:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!