Vannak Budapesten olyan jellegű kifőzdék, mint Amerikában a tipikus "Diner"-félék? Mint amiket filmben is látni. Ahol éjjel-nappal lehet kapni mondjuk rántottát, újratölthető kávé, stb?
Én is a Twin Peaks ben élnék. Pite és kávé.
A rántotta undorító. Kávét meg mindenhol adnak.
Hogy rántotta meg újratölthető kávé van e, azt nem tudom, de vannak amerikai jellegű dinerek, olyan stílusban.
És közel se a legalja, pont annyira lehet nívósra megcsinálni egy ilyen helyet, amennyire a cég arculata, vagy az üzleti terv kívánja. Pl.
A filmekben ezek a helyek a csóróságot szimbolizálják.
Ha megfigyeled, a filmekben ezek mind valami kietlen helyen, benzinkút körül vannak, vagy olcsó motelek mellett, és a film műfaja általában horror vagy thriller. :-D
A jelenséget még azzal szokták fokozni, hogy a felszolgáló egy megfáradt, kócos, kiélt fejű nő.
Nos, hasonló helyeket lehet találni hazánkban is, talponállónak, restinek, vagy kocsmának szoktuk hívni.
Éjjel-nappalit még nem láttam, és újratölthető kávé sincs.
De mostanában nagyon divatosak lettek itthon a reggeliző helyek. Ebédelni sokan inkább menüzős helyekre járnak.
Én voltam USA-ban ilyen tipikus étteremben. Tényleg olyan, mint a filmekben. Ülsz a pultnál, készítik a reggelidet, közben beszélgetnek veled, mintha ezer éve ismerénének. Hangulatos :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!