Netpincéren ha rendeltek és kihozza a futár, ingyenes
kiszállítás esetén adtok jattot a futárnak? (Illik
adni, vagy mindegy? )
Szoktam adni, a szállítási díjat az étterem nyeli le, a jatt a futáré. De amúgy mindegy. Ha viszont adsz szívesebben viszik fel például emeletre.
2019. ápr. 14. 12:44
2019. ápr. 14. 13:09
3/13 A kérdező kommentje:
kb mennyit? vagy hány %-ot ,,illik''?
Összeg függő.
Általában felkerekítek egész ezerre vagy 500-ra ha úgy jön kim
Kb 200-300 ft.
2019. ápr. 14. 13:21
5/13 A kérdező kommentje:
Az nem sok akkor, azt hittem van aki egy 1000-est is hozzádob. De egy 3000 ft-os rendelés esetén szerintem is 200,-300 a logikus.
köszi a válaszokat (Y)
Én is adok. Általában 200-300 ftot. De volt, hogy nem működött a lift akkor azért többet kapott szegény.
2019. ápr. 14. 19:10
Attól függ. Ha magas a kiszállítási költség, és egyedül rendlek akkor nem. pl 490 ft-nál már nem, mert az akár 50%-al is megdobhatja magában a rendelést, egy olcsóbb ételnél. Az meg, hogy ennyi a kiszállítás, azt beszélje meg a futár az étteremmel.
Azonban ez több embernél kevésbé számít, valamint alacsonyabb összegnél 100-200 ft, vagy felkerekítés valami összegre.
2019. ápr. 17. 09:50
100-ast, 200-ast szoktam. Egyszer nagyon szélesen mosolygott egy robogós futár, a kajából meg hiányzott egy szelet hús. Nem tudom, ki volt a hibás, de azóta nem rendelek Netpincéren, hanem az éttermek, pizzériák saját lapján rendelek, azt az egy éttermet meg hanyagolom. Előfordult többször is, hogy egy étteremből üzentek a futárral, hogy nekik az nem jó, ha másik weboldalon keresztül rendelek. Volt olyan is, hogy ráolvadt a sült krumplira a műanyag tálca, és ez is azért lehetett, mert Netpincéren rendeltem, és nem akarnak több ilyen rendelést. Nem tudom az üzleti hátterét ennek, de hanyagul b-sszák oda a kaját annak, aki Netpincérről rendel, és nem a kajálda saját weblapjáról, vagy telefonszámáról csinálja.
2019. ápr. 21. 19:30
9/13 i6emsn válasza:
Illik.
Hidd el, nincsenek túlfizetve, a borravaló a fizetésük jelentős részét teszi ki.
Persze, az ember nincs képben, amíg nem dolgozott ilyesmit.
2019. ápr. 29. 11:02
10/13 anonim válasza:
Futár vagyok, 2-300 forintot szoktak adni. Nem kötelező, de ha kapunk, annak nagyon örülünk, jól esik.
2019. szept. 5. 02:58
Kapcsolódó kérdések: