Hol tudok teknősbékából készült ételt enni, és körülbelül mennyibe kerülnek?
Esetleg sündisznócsülök?
Vagy csigamájacska? 😄😄😄😄
ajánlom ezt a részt
"Viszont ha valaki mindenképpen rá van indulva a teknőchúsra, nem kell a mocsári teknőst enni: a többi édesvizi faj is ehető, például a szép nagyra megnőtt ékszerteknősök. Ezek ugyan nem őshonosak itthon, de akad nem kevés, amit hobbitartók szabadon engedtek."
Igen ezt olvastam. És akkor induljak neki ékszerteknőcre vadászni a partra? :D akkor már vehetek is egy ékszerteknőst :D
#utolsó elötti: azt köszi nem, de a következő a fecskefészek meg a cápauszony leves lesz :3 :P
Én voltam a sündisznócsülkös, most viccet félretéve, a rovarokkal hogy állsz?
Elég "izgalmas" az étrended, vagy hogy "mondjam" :D
Kíváncsi vagyok bogarakat kóstoltál-e már, esetleg kóstolnál-e :D
/Tudod, volt az a nagy felhajtás a tücsök stb körül/
#6. voltam. A mi kis hazánkban elég sok még a tudatlan, és komolytalanra veszik az ilyen kérdéseket. Múltkor is valaki itt kengurura kért ötletet, és egyből jöttek a troll válaszok, holott bármilyen hihetetlen de lehet kapni időnként a Lidl-ben mirelit kenguruhúst, én már ettem. Hasonló mint a strucc hús, amit viszont gyakrabban szoktunk enni, mert vannak már itt strucc farmok.
Én a különlegességeket nem azért eszem, mert olyan sokat teszek az egészségemért ezzel, hanem mert kíváncsi vagyok az ízére. Azt mondják ugyanis, hogy az az egészséges minden nép számára, amit a saját élőhelye meg tud termelni, a szervezete a honos zöldségekre, gyümölcsökre van rákódolva. Nem leszünk egészségesebbek attól, ha télen narancsot eszünk, főleg nem az import, vegyszer kezelt gyümölcsöktől. Régen a magyar emberek tökmagot rágtak egész télen, illetve azért találták ki a savanyút. Alapból nincs szükségünk kuriózumokra hogy egészségesek maradjunk.
Viszont vagyunk páran gourmetek, akik kíváncsiságból kóstolnak meg dolgokat.
Én is ettem már sok mindent, de még a listában van a krokodil, békacomb és a kígyó csak valaki készítse el nekem.
"Én nem eszek se kacsát, se libát, se nyuszit, se őzet... Rengeteg állatot sajnálnék, csak disznót, csirkét, marhát és esetleg halat eszek. Nekem ha elém raknák a nyuszit én felállnék az asztaltól."
OMG!
Az nem zavar, hogy egy háztáji nyuszi sokkal emberségesebben volt tartva, mint egy ipari sertés aki amúgy olyan okos, vagy okosabb mint egy kutya?
Én a magam részéről bármit megeszek ami nem kínzás révén lett hússá téve (minden ipari hús ilyen, ezért azt nem is eszek általában, csak néhány kivétellel)... Vagy nem egy kihaló félben lévő, súlyosan veszélyeztetett állat. Mint mondjuk a cápa.
Európa területén illegális fogyasztani, Izlandon legális, ezért sem lépnek be az EU-ba... Ettőlmég nem etikus támogatni az ilyen módú felhasználásukat.
Amúgy egy ismerősöm evett már cápát és állitólag nagyon nagyon szörnyű... Borzalmas, sosem fogja elfeledni. Állitólag még migrénje is előjött a kostolás után.
Rovarokat, bogarakat, ízeltlábúakat amúgy lehet venni konzervben is vagy chips szerű kiszerelésben... Akár ízesített formában.
Csótányt, skorpiót, stb. Jó kis nasi.
Szerintem ha van valahol európában, legálisan fogott teknős, ami nem védett, akkor azt elfogyasztani nem etikátlan dolog. Én is megkostólnám...
Nem mobdom biztosra, de talán azzal sincs akkora gond ha élve főzik.
Ha már a forró vízbe teszik be, akkor 1-2 perc alatt vége. A természetben ennél komolyabb szenvedések is érhetik és a hüllők nem rendelkeznek olyan fejlett idegrendszerrel mint az emlősök...
De amúgy én nem hiszem, hogy a teknősnél szükség lenne erre a módszerre mint mondjuk egy homárnál, vagy kagylónál.
A kagylóknál azért kell, mert amelyik nem nyílik ki a főzés után, az halotz volt előtte is és veszélyes a fogyasztása.
Nem hiszem, hogy egy teknősön ne lehessen felfedezni a romlás folyatait, ha vannak, főzés előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!