Nem félnek, hogy meglóg valaki fizetés nélkűl?
Rengeteg étteremben étkezés után szokás fizetni és én láttam ma,hogy az étterem előtti teraszon van olyan hely ,hogy odalátnak bentről,de van olyan aztal,hogy oldalra esik és figyeltem,nem látnak ki sehogy,kamera sem néz oda,nem minden másodpercben megy ki a pincér és simán meglóghatna fizetés nélkűl a vendég.
Nem félnek ettől az éttermesek?
Vagy a becsületre bízzák,hogy csak nem lóg meg senki fizetés nélkűl.
Szokott ilyen történni,hogy meglép valaki fizetés nélkűl?
Mielőtt azt mondanátok,hogy én akarok ilyet csinálni,hangsúlyozom nem. Nem azért kérdezem csak kíváncsiságból,hogy ettől nem félnek az éttermesek?
mi már futottunk, de hogy ne tudjanak kergetni, előbb rájuk zártuk az ajtót kivülről :)
igazából csak pofátlanul soknak tartottuk amit kérni akartak, aztán ottt hagytuk, ami szerintünk reális (tesco ár + 20%) .
Dine and dash-nek hívják angol nyelvterületen a jelenséget.
Egyébként bentről is könnyű kisétálni ha hozzák a számlát, te pedig üresen hagyod a kis “könyvet” és elsetalsz, ugyanis nem szoktak rögtön rarabolni a pincérek normális helyeken..
Szerintem is.
Ne legyél ennyire naiv kedves 1-es.
Annyira belénk nőtt az előítéletes gondolkodás, hogy már észre se vesszük.
Azért, mert kivitelezhető lenne egy ilyen húzás, az emberek 99,9%-a még nem lépi meg.
De jó volna megélni azt a világot, ahol egy ilyen kérdés, még poénnak is rossz.
10 éve dolgozom a vendéglátásban, sok emberrel találkoztam, kb. ezért szeretem a felszolgálást.
Persze nem mindenki jó és szép lelkű, csak utópia a globális buddhizmus :)
Ha egy ilyen kérdés felmerül, higgyétek el, leginkább a helytelen világszemlélet a baj, nem pedig az alapvető emberi természet.
sokan meglógnak, de arányaiban úgymond belefér a vendéglőnek ... nem éri meg nekik utána szaladgálnik feljelentést tenni meg bíróságra járni ilyen összegekért.
benzinkutakon sokkal nagyobb összegekkel meglógnak (azaz teletank és húzás), pedig ott kamera is van, mégse nagyon hatja meg őket. ahogy benzinkutas ismerőstől tudom, elég alacsony az elfogási arány, de nyilván úgy nézik ki a kutakat, hogy onnan könnyen meg lehessen lépni.
kb ugyanez lehet az éttermeknél is, nyilván van ahol el tudják játszani, van ahol nem nagyon ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!