Milyen minőségű húsból készítik az éttermek, büfék a Gyros-t? Én úgy gondolom, a lehető legolcsóbb helyekről szerzik be a húst, ami igencsak a minőség rovására megy, a nagyobb haszon érdekében.
Járok egy helyre, aminek úgy tudom még a híre is jó.
Sertés húsból készítik.
A hús rettenetesen rágós vagy agyonsütött.
A mai nap kicsit meg is undorodtam tőle, és eszembe jutott, vajon honnan szerezhetik be...?
Elöször is nem biztos, hogy disznóhúst használnak - a legtöbb helyen nem, másrészt meg a disznónak sem minden része alkalmas erre.
Ha jót akarsz enni, akkor ne a legolcsóbb helyeket válaszd ki, mert ott igen valószínü, hogy a hús minöségekimondottan rossz.
850 egy adag.
Megkérdeztem, miből csinálják.
az átlagos gyrosos a legolcsóbb húst veszi, általában készen, már a tüskén jön nekik a hús, felszúrva, fűszerezve, csak leszedik róla a folpack és megy a sütőbe, ezek a kész cuccok olyan húsból vannak amiket pl. a CBA már beszedett a pultból, ezt adják el kb félárba
ha jó gyrost akarsz enni az nem lesz olcsó, van pl. a Kerkyra, az finom, de nézd meg ezt [link]
esetleg a zabáljcsak foodtrackot is próbáld ki, az nem gyros de beszarsz milyen jó
7.: a görög gíroszban (Görögországban) pedig jobbára sertéshús van, mert a görögök keresztények és esznek disznóhúst. Persze készítik csirkéből és bárányból is. Ráadásul a görög pita az nem is zsebes kenyér, hanem csak egy kelt tésztából készült korong, amelyet rácsos lapon sütnek meg, ettől bordázott lesz alul is, felül is. Ezt megtöltik és felhajtják a két szélét.
Amit Magyarországon árulnak sok helyen, az nem gírosz, hanem valami sajátos "magyarosított", "magyar szájízhez szabott" cucc. Attól függ, hogy kitől veszed. Ha töröktől, akkor a döner kebabpra fog hasonlítani, ha arabtól vagy perzsától, akkor a shawarmára. Ez a három egymásra nagyon hasonlító étel, csak másképp fűszerezik és más alapanyagokkal töltik őket. A muzulmánok nem tesznek bele disznót, csirkét, marhát, bárányt annál inkább. Ők töltenek "zsebes kenyérbe" (olyan tésztakorongba, amely sütés közben kettéválik, és ha felszúrod, akkor tölthető, mint egy zseb).
Mióta van egy húsnak minősége?
Milyen egy jó minőségű hús?
Milyen egy rossz minőségű?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!