Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Éttermi rosszemlék. Szerintete...

Éttermi rosszemlék. Szerintetek attól lehettem beteg?

Figyelt kérdés

Jártam egy időben egy étterembe,kb 4x voltam és mindig ugyanazt ettem,tartármártást is kértem hozzá,mindig hidegen adták. Mert azt úgy kell tárolni is. Amikor szépen megint mentem,ugyanazt kértem és amikor ettem a tartármártást is,normál szobahőmérsékletű volt,nem hidegen tárolva. Meg is lepődtem mert hidegen kell adni,és az nem hideg volt. De akkor nem foglalkoztam vele,ettem a rántottsajtot krumplival tartármártással.

Ez volt este 9 körűl akkor,étterem után még volt programom,aztán éjjfél után mentem haza és fél 1-kor amikor feküdtem volna le,olyan hányinger jött rám,de lefeküdtem,bízva,hátha elmúlik. De egyre jobban hányingerem volt,kb egy óra múlva hánytam,kijött belőlem amit ettem az étteremben,de még utána kétszer megismétlődött úgyhogy három szakaszban hánytam azon az éjjel és hirtelen hidegrázás,38,8fokos láz,remegés minden rossz rámjött,azt hittem meghalok,ment a hasam,aztán a wc-t jártam egész éjjel,vízfolyékony székletem volt. Ügyeletes orvost hívtam,kijött azt mondta,vírus. Azt mondta,hogy az otthoni kaja is kijött volna belőlem. Nem adott semmi gyógyszert,hanem azt mondta pihenjek és lázcsillapítót szedjek,el fog múlni.


Ezt megfogadtam,el is múlt másnap egész nap lázas voltam még,harmadik nap már nem de gyenge voltam még és még a wc-t jártam sokáig,vízszerű széklet volt,negyedik nap is gyenge voltam még de már mentem dolgozni,ötödik nap már erősebb voltam és így felerősödtem. Láz két napig volt,gyengeség még utána 2-3napig. Egy pár nap alatt renben lettem.


Az orvos vírust mondott,de nem hiszem el mái napig sem,mert semmit nem csinált velem csak rámnézett meg egy-két helyen megmaszírozott vagy mittudomén már. Ennyiből nem tudja megállapítani még a legfőbb orvos sem,hogy vírus vagy a nem hűtőtt tartármártás tett be nekem.


Szerintetek elképzelhető,hogy nem vírus lehetett,hanem tényleg a tartármártástól,amiért nem hideg volt,ugyanis nem hidegen tálalták fel és ezért lehet romlott szalmonellás lett a mártás?


3 és fél óra múlva már hányingerem volt és ahogy leírtam hirtelen lázzal lecsapott aznap éjjel rám a pokol.

Ez több mint 2 éve volt 2015 májusban,nem volt még kánikula csak ilyen 27-28 fokok ami azt jelenti,hogy az étteremben sincs már hideg és simán megromolhat bármi ami romlandó.


Szerintetek tévedhetett az orvos és ahogy a történetemet leírtam,lehetséges,hogy a tartártól volt vagy nem?

Ti ,hogy gondoljátok? Mert szerintem igen de azóta mondtam x,y-nak és mindenki mást mond.


Akkor mentem oda utoljára,azóta étterembe sem nagyon merek menni sehová szinte.


Ezt csak azért kérdezem,mert hétfőn a főnökünk tervezett egy összejövetelt és mindenkit mind az ötőnket meghívna egy vacsorára oda abba az étterembe ahol ez volt. Mert valamit meg akar velünk beszélni,egy vacsora mellett,de pont oda abba az étterembe tervezi ezt.


Én nem merek menni.

Ti elmennétek?

Egyáltalán az a tartár tett beteggé szerintetek?


Nagyon el vagyok bizonytalanodva,mert igazából el kell mennem.


Bocsánat,hogy hosszú voltam de csak azért,hogy értsétek mire akarok kijukadni.


Ha nem jó kategóriába tettem fel,esetleg az egészség kategóriába kellett volna akkor gondolom átteszik majd oda,nem tudtam eldönteni,és mivel az étterem,étel téma van benne,azért tettem fel ebbe a kategóriába.



2017. aug. 26. 20:01
 1/5 anonim ***** válasza:
71%

1.Garantaltan nem a tartártól volt bajod.


2. Egy orvosnak az a dolga, hogy le tudja dönteni, mitöl vagy beteg, az ételmérgezés meg a vírosos betegséget nem téveszti össze1


3. Ha ennyire hipochonder vagy, akkor ne egyél semmit az étteremben, de mindenki hülyýenek fog nézni, méghozzá jogosan!

2017. aug. 26. 20:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez virus volt. Etelmergezestol nem szoktak belazasodni, meg az 1 nap alatt lecseng, kiveve ha nagyon durva, de attol a kis tartarmartastol meg ha romlott is lett volna (amit erzel az izen, szagan), egeszseges embernek semmi baja nem lesz. Gondolom nem liter szamra etted. A gyomorsav megbirkozik annyival.
2017. aug. 26. 20:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim válasza:
97%

1. Remélem hogy ez csak vicc mert hogy valaki ilyen életképtelen és ekkora ügyet csinál egy kis "szobahőmérsékletű" tartárból az elég gáz!

2. Attól hogy 2 ÉVVEL ezelőtt ez történt veled attól most mért ne mehetnél el erre a vacsorára nyugodtan?!?!

3. Szerintem egy rántottsajtól és tartármártástól ne várd hogy életed vacsorája lesz!

4. Ahogy leszűrtem a szavaidból muszáj elmenned szóval menjél és max nem kérsz majd tartármártást!

5. Az orvos csak jobban tudja hogy mi a bajod szóval szerintem hallgass rá!

2017. aug. 26. 20:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Egy elsőre hülyeséggel fogom kezdeni, de elsőre ez jutott eszembe, szóval leírom:


Sztereotípiák alapján van egy téveszméd, és ezt olyan sikeresen elhiteted magaddal, hogy ebbe betegszel bele.


100%, hogy nem a tartártól volt.

Ez egy 70-es évekből ránk maradt sztereotípia, mikor még tojásból készült a tartár. Ilyen ma már 1000-ből 1 helyen létezik, pont ezért.

Alap majonézt használnak a konyhákon, aminek olyan alacsonyan van a pH értéke, hogy NEM IGÉNYEL HŰTÉST . Ha megcsinálják tartármártásnak, azt nyilván hűteni kell, és úgy sokáig eláll, egy hétig is, de ha kint marad, még akkor se romlik meg 1 napig egészen biztos!


A tünetek se igazolják az ételfertőzést. (tegyük tisztába, végképp nem ételmérgezés, azt méreg okozza, pl gomba, stb)

Szalmonellának több idő kell, hogy kifejtse a hatását, és tovább tart.

Ez így túl heveny lefolyású volt, túl gyorsan jött, és hamar elmúlt. Az, hogy nem szalmonella, kb 100%.


Lehet vírus, lehet egy sima heveny gyomorrontás, előfordul.

Lehet előtte nyaltál be valamit, és akkor jött ki rajtad.


Az is lehet, hogy az étterem hibázott, nincs kizárva, de nem úgy, ahogy gondolod. (van egy halvány tippem, de nem részletezem, mert csak tipp, és amúgy sincs jelentősége)


2 év eltelt. Azóta 3-szor cserélődött le a konyhaszemélyzet. Előtte sose volt bajod, csak akkor 1-szer. Szerintem semmi okod pánikolni.

És ne is tedd, mert a tudatalatti érdekes dolog!

Azzal fejezem be, amivel kezdtem, ne paráztasd magad, mert pl gyomorrontásoknál különösen gyakran megfigyelhető ez a jelenség, hogy ha azon kattogsz, hogy mérgezésed van, a szervezeted nem fog szórakozni, mindent kirak magából.


Biztos hallottál már ilyet, hogy egyszer valaki rosszul lett valami kajától, vagy akár 1 fajta piától, és utána azt nem bírta megenni, meginni. Na az ezért van.

Pszichés védelem a szervezet részéről.

Ezt magadban kell tisztáznod.

2017. aug. 27. 07:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Szinte 100%-ig biztos vagyok benne, hogy nem a tartártól volt.


1. Az ételmérgezés (toxin okozta megbetegedés) szokott hamar, pár órán belül hányást okozni - ilyenkor szinte soha nincs láz, és általában a hányás után már másnap sokkal jobb szokott lenni a helyzet. Hasmenés nincs is utána.

2. Az ételfertőzés (ilyen a szalmonella) típusosan 2-3 nap múlva jön ki, elsősorban fosással, lázzal. Három óra után szinte biztosan nem. Ráadásul a nyers tojásos dolgok inkább ehhez hasonlót szoktak csinálni.


Szerintem is véletlen egybeesés volt, amit te nagyon erősen összekötöttél az étteremmel, már-már fóbiásan, betegesen. Nem kell tőle félni, nem lesz gond. Az éttermi ételmérgezések és -fertőzések alapvetően ritkák...

2017. aug. 27. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!