Létezik olyan Duna-parti, pesti étterem ahol nem nyúzzák le a bőrt az emberről?
Áruld már el mitől áll az égnek a hajad.
3000 még egy megyeszékhelyen vagy egyéb nagyvárosban lévő vagy vidéki normálisabb étteremben is átlagos ár egy főételért, Budapesten bármilyen normálisabb étteremben számolhatsz legalább 4-5000-el.
Ehhez képest az, hogy a Dubarry-ban 3300 ft az ebédmenü, szinte ingyen van, de a normál főételek is 4000 körül mozognak.
Szerintem meg ideje lenne felébredned az álomvilágodból, mert jelenleg ennyit ér a pénz.
Ugyanilyen beszerzési árak mellett (!) pl Bécsben, a duna-partihoz képest is 3-szoros áron tudsz enni.
Nem azért, mert annyira pénzéhesek, hanem mert olyan bevétel mellett lehet normálisan üzemeltetni egy éttermet.
Magyarországon (még) azért nem merik 3-szorosára (vagy minimum duplájára) emelni az árakat, mert nem maradna vendég, ilyen árak mellett viszont dolgozó nem marad, mert ebből a bevételből nem lehet kitermelni értelmes béreket.
Úgyhogy szerintem használd ki ezt a kis időt, amíg ilyen szerények az árak, mert ez nem fog sokáig tartani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!