Mennyi ideje van a egy pizzázónak, hogy házhoz szállítja a rendelt pizzát?
Harmadik, miért nem maradtál csöndben.
Nincs ilyen törvény. Ami ezt szabályozza, az a jó hírnév. Persze a cég nem térhet el jelentősen attól, amit vállal.
Ültem én étteremben is türelmesen úgy, hogy egy órát vártam a rendelésfelvételre, majd további egyet azért mert vártam a vásárlók könyvét. És voltam nagyon pörgős helyen is, ahol minden nagyon szívélyes volt.
A házhoz szállítók a rendelésfelvételnél tájékoztató jelleggel szoktam mondani egy várható érkezést.
ha csak nem valami vacak helyről van szó, akkor nem fagyasztottat használnak, hanem ők készítik. Ahhoz idő kell. A kiszállítás pedig függ futárkapacitástól, forgalomtól, távolságtól is.
Ha nagyon megcsúsznak, akkor fel szoktak ajánlani valami kárpótlást. Pl. legközelebb kapsz ingyen üdítőt. Vagy ha nagyon ciki a dolog, elengedik teljesen a fizetést.
De nem törvényi kötelezettség alapján.
Egyébként elvileg vállalhatnak akár ötnapos határidőt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!