Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » A Martinit hogyan kell felszol...

A Martinit hogyan kell felszolgálni?

Figyelt kérdés

Leírná vki, hogy kell felszolgálni a Martinit? Ha jól tudom a dry-hoz felszúrt olivabogyót kell mellékelni.. (?) és a többi fajtához? a pohár szélét mikor kell krusztázni?

Köszi előre is! :)



#Martini #felszolgálása
2016. nov. 25. 18:50
 1/2 anonim válasza:

Három féle martini van.

1; bianco / édes, ehhez jól passzol a cukor krusta és a citrom

2; rosso / kissé édes fűszeres, ehhez a narancs a nyerő

3; dry / száraz, ehhez a felszúrt olivabogyó passzol (azért tedd pálcára, hogy könnyen ki lehessen venni a pohárból.)

A pohár általában "y" pohár szokott lenni, de az édeseket rakhatod whiskey-s pohárba is. A mennyiség általában 6-8cl. A poharakat érdemes jól behűteni szervírozás elött. A krustát pedig mindig azzal a gyümölccsel készítsd el amit majd beleraksz az italba. (Pl a citrom héjával dörzsöld be a pohár szélét és így mártsd a cukorba a bianco-nál)

2016. nov. 27. 09:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
nagyon köszi a választ!! :)
2016. dec. 3. 18:51

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!