A Martinit hogyan kell felszolgálni?
Leírná vki, hogy kell felszolgálni a Martinit? Ha jól tudom a dry-hoz felszúrt olivabogyót kell mellékelni.. (?) és a többi fajtához? a pohár szélét mikor kell krusztázni?
Köszi előre is! :)
Három féle martini van.
1; bianco / édes, ehhez jól passzol a cukor krusta és a citrom
2; rosso / kissé édes fűszeres, ehhez a narancs a nyerő
3; dry / száraz, ehhez a felszúrt olivabogyó passzol (azért tedd pálcára, hogy könnyen ki lehessen venni a pohárból.)
A pohár általában "y" pohár szokott lenni, de az édeseket rakhatod whiskey-s pohárba is. A mennyiség általában 6-8cl. A poharakat érdemes jól behűteni szervírozás elött. A krustát pedig mindig azzal a gyümölccsel készítsd el amit majd beleraksz az italba. (Pl a citrom héjával dörzsöld be a pohár szélét és így mártsd a cukorba a bianco-nál)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!