Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Honnan tudom egy adott étkezős...

Honnan tudom egy adott étkezős helyen, hogy kimérős italuk van, vagy csak 2dl/5dl-es?

Figyelt kérdés
Tehát hol nem kérhetek pl. 3dl kólát, csak ilyen üveges/műanyag pet palackost. Ezt lehet tudni valahonnan?

2016. máj. 12. 09:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Az étlapon látod,hogyan van feltüntetve az ára, ha x Ft/dl, akkor annyi decit kérsz,amennyi jól esik. Ha az van, hogy x Ft/ pl.3,33l, akkor egyértelműen 3,33l-es a kiszerelés.
2016. máj. 12. 09:27
 2/12 A kérdező kommentje:
étlap nélkül gondoltam a dolgot, anélkül nem tudhatom, nincs erre ilyen szabály, h bemegyek egy étterembe mondjuk és ott csak ilyen van, vagy vmivel jelzik, vagy ilyesmi?
2016. máj. 12. 09:32
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
MEgkérdezed?
2016. máj. 12. 09:49
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Miért kéne tudni, ahogy belépsz???

Megnézed az itallapot vagy megkérdezed.

2016. máj. 12. 10:16
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Elvitte a cica a nyelvedet ? :D
2016. máj. 12. 12:31
 6/12 A kérdező kommentje:

a kutya vitte el.

bocsi, csak azért gondoltam, mert egyszer még anno volt ilyen, és bámultak rám, mintha egyértelmű lenne, h itt nincs kimérős kóla, 2dl-t kevésnek éreztem, 5-öt soknak, kértem 3-at. És akivel voltam, meg a pincér is nézett, h mi van, 2dl vagy 5dl van csak. Csak azt hittem, h ez egyértelmű másoknak, csak nekem nem az.

2016. máj. 12. 12:34
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Azért elég általános, hogy a szénsavas üdítők valamilyen kiszerelésben érkeznek (általában kis üvegben vagy palackban), életemben nem láttam még olyan helyet, ahol "kimérős" lett volna pl. a kóla... :D A friss gyümölcslevek, valamint a limonádék, szörpök szoktak kimérősek lenni, mert azt ott helyben készítik, nem előre le van gyártva.
2016. máj. 12. 13:01
 8/12 A kérdező kommentje:
vagy félreértettél, vagy nem írtam jól. 2 literes üvegesből gondoltam, h öntenek nekem 3dl-t. az egyértelmű, h nem issza meg senki egyben, így nem kell megvenni se senkinek az egészet :D
2016. máj. 12. 13:07
 9/12 anonim ***** válasza:
50%
Nem értettem félre. Vendégségben a Juli néninél öntenek a két literes kólából, egy étteremben NEM.
2016. máj. 12. 13:12
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó,nem tudom,te hol élsz,nagyon sok helyen van kimérve. Sőt ahol a kóla nem kimérve van, ott a narancslé sem,hanm hozzák a kis Granini palackosat. Szerintem Kérdező te reagálod túl ezt a dolgot, ha azt mondod, 3decit kérsz,de nem kimérős,akkor majd mondják,hogy palackos van,ennyi. Túlképzeled, hogy ez nagyon furcsa. Amúgy nem kötelező egyből italt rendelni, mondhatod egyszerűen azt is,hogy még nem döntötted el,aztán majd visszajön a pincér 3 perccel később.
2016. máj. 12. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!