Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Németországban létezik-e napi...

Németországban létezik-e napi ételhordós menza menü?

Figyelt kérdés

Sziasztok, nemrég költöztem ki Németországba, és nagyon hiányzik a főtt kaja. Főzni sajnos nem tudok, ezért odahaz is naponta jártam kifőzdébe menüért ételhordóval. Ilyesmi létezik-e Németországban?

Esetleg ilyen Teletál ételfutárhoz hasonló szolgáltatásról hallottatok-e? Elfogadható ár lenne az elsődleges szempont. Köszi a válaszokat.

2015. nov. 23. 16:42
 1/4 anonim ***** válasza:
85%

Attól függ hol laksz.

Egyébként létezik, mert felső szomszédnak is kihordják az ebédet. Az ára borsos, az adag borzalmas. :D

Nem lenne olcsóbb megtanulni főzni?

2015. nov. 23. 16:58
 2/4 anonim válasza:
8%
németbe kolbászból van a kerítés is
2015. nov. 23. 17:19
 3/4 anonim ***** válasza:
74%

A nagyobb városokban létezik, a kisvárosokban és a falvakban még nem hallottam róla. Tényleg meglehetősen drága, és itt Németországban alapvetően kisebb adagok járnak - az éttermekben is amúgy - mint Magyarországon.

Menüservice néven keress rá, de szerintem tényleg csak a nagyobb városokban van. Az oka elsősorban az, hogy itt az idősebb embereknél nem ez a szokás, hanem az, hogy ápolót fogadnak melléjük, aki főz is rájuk, így nemigen van rá kereset.

Olyan 6-10 euró között mozognak az árak 1 ételre, a leves vagy desszert extra költség.

2015. nov. 23. 17:22
 4/4 anonim ***** válasza:
52%
hat az nem konnyu. en nemet o-ban szulettem, elek es nem lehet olcson meleg kajat szerezni jo minosegben ahogy Magy o-on. VIszont a kinai kajaldak meg a Döneresek egeszen jok (finomabbak mint Pesten..) Mondjuk attol is fugg melyik varosban vagy Nemetben.de en azt ajanlom kapd pssze magad es recept alapjan kezdjel el fozni, hosszu tavon nagyon luxus csak rendelni
2015. nov. 26. 00:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!