Németországban létezik-e napi ételhordós menza menü?
Sziasztok, nemrég költöztem ki Németországba, és nagyon hiányzik a főtt kaja. Főzni sajnos nem tudok, ezért odahaz is naponta jártam kifőzdébe menüért ételhordóval. Ilyesmi létezik-e Németországban?
Esetleg ilyen Teletál ételfutárhoz hasonló szolgáltatásról hallottatok-e? Elfogadható ár lenne az elsődleges szempont. Köszi a válaszokat.
Attól függ hol laksz.
Egyébként létezik, mert felső szomszédnak is kihordják az ebédet. Az ára borsos, az adag borzalmas. :D
Nem lenne olcsóbb megtanulni főzni?
A nagyobb városokban létezik, a kisvárosokban és a falvakban még nem hallottam róla. Tényleg meglehetősen drága, és itt Németországban alapvetően kisebb adagok járnak - az éttermekben is amúgy - mint Magyarországon.
Menüservice néven keress rá, de szerintem tényleg csak a nagyobb városokban van. Az oka elsősorban az, hogy itt az idősebb embereknél nem ez a szokás, hanem az, hogy ápolót fogadnak melléjük, aki főz is rájuk, így nemigen van rá kereset.
Olyan 6-10 euró között mozognak az árak 1 ételre, a leves vagy desszert extra költség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!