Muffin sütő kisiparosok, lenne néhány kérdésem?
1. Milyen vajat vegyek hozzá, hogy könnyű és finom legyen a tészta? Nagyjából mindenhol margarint látok, találtam egy vajat, de az ilyen teavaj szerű. (Pennys) 82% édes tejszín van ráírva. Ez alkalmas sütésre, vagy maradjak a margarinnál? Esetleg keressek tovább vajat?
2. Vettem hozzá papírt, 2 félét, az egyik cicomázott (mintás) a másik sima. A sima magasabb és szélesebb, majdnem akkora, mint a forma amiben sütöm, de a másik sokkal szebb. Ti mit javasoltok? Félek, hogyha a kicsit rakom a formába, megtellik, majd kifolyik és nemhogy szép, de egyenesen randa lesz. A sima biztosabbnak tűnik, csak az nem szép.
Mindenféle egyéb praktikát, hogy hogyan legyen könnyű a tészta, illetve milyen fűszert érdemes belecsempészni (csokis és áfonyás lesz) szívesen fogadok!
(párom anyukájához megyünk bemutatóba, ezért szeretném, hogy tényleg tökéletes legyen...:) )
A formát max. 2/3-ig szabad tölteni, így rakhatod nyugodtan a szép papírba, nem lesz gond. Van olyan speciális tepsid hozzá ugye? mert különban maga a tészta "súlya" miatt szét fog folyni, ha csak a kis papírba teszed.
A vajjal kapccsolatban nem tudok nyilatkozni,az én receptembe olaj kell.
Leírom az én receptem,már nagyon sokszor készítettem, csokival vagy különböző gyümölcsökkel. A ribizlis a kedvencem.
1 pohár joghurt (lehet gyümölcsös is, de akkor a cukor kicsit kevesebb)
A joghurtospohárral kell kimérni a többit
1 pohár cuok (én barna cukrot használok)
2 pohár liszt (én egy pohár rozslisztet egy pohár fehér lisztet szoktam)
1/3 pohár étolaj
3 tojás
2 csomag vaníliás cukor
fél csomag sütőpor
Ebből 12 db van. A tésztát csak sima kanállal ki lehet keverni, még a mixert sem kell elővenni hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!